Se hvordan du gør
Se alle de undervisningsvideoer, der er lavet gennem tiden. Videoerne er sorteret i datorækkefølge.
Du kan også orientere dig på listen her, hvor du kan sortere videoerne efter f.eks. medvirkende og varighed.
Tidens meningsstrøm ("tidsånden") mener, at det enkelte menneskes følelser er sandheden. Dermed bliver sandheden relativ og har sit udspring indefra fremfor udefra, ovenfra eller fra Gud. Præst, skribent og debattør Henrik Højlund mener, at når vores kristne…
Gud har skabt mange fantastiske blomster og mange fantastiske biologiske mekanismer. En del af dem kan minde os om nogle åndelige grundlove i vores liv sammen med Gud, når vi snakker med ham. Sprint prøver at tage nogle biologiske fakta samt ni konkrete…
”En tornado af følelser”. Sådan kan det opleves at læse nogle af salmerne fra Bibelens salmebog – fx Salme 27. Store modsatrettede følelser beskrives indenfor få vers. Det kan opleves frustrerende – men også meget livgivende og kraftfyldt. Sprint gennemgår i…
Emner som ”Provokeret abort”, ”Kunstig befrugtning” og ”Genmanipulation på fosteret” er nogle af de tunge emner, der med vore hurtigt udviklende tekniske muligheder hele tiden rejser nye variationer af de urgamle spørgsmål omkring menneskelivets begyndelse og…
Gode tips til hverdagslivet som kristen. Flemming Baatz har en enorm erfaring fra et langt liv som præst, sjælesørger – og naturligvis som kristent menneske. Lidt af denne erfaring gav han videre til et møde i missionshuset Arken i Børkop. Vi fik tilladelse…
Hvad er ligheden mellem et ”Alter” og en ventesal? Hvordan kan jeg få velsignelse i mit bønsliv ved at ”bygge altre” i min hverdag? Daniel Præstholm bruger både Bibelen og sin egne erfaring til at undervise om en meget vigtig side af vores relation til Gud –…
Gud beskriver sig selv som en Gud, der ser. Han ser os – hele os og hele vores situation. Hvordan ser Gud så på os? Hvad er der i hans øjne, når han ser mig? Og hvilken betydning får det for min måde at se på? Præst og konsulent i Indre Mission, Daniel…
Mennesker med psykiske lidelser findes overalt - også i menighederne. Hvordan kan vi i menighedens fællesskab bedst muligt hjælpe disse personer til at opleve sig imødekommet og inkluderet? Sprint Korsholm har et helt livs erfaringer med dette - både fra sin…
Paulus´ andet brev til de kristne i Thessalonika har fokus på det nye liv, vi som kristne har fået. I sit første brev til dem skrev han meget om det HÅB, vi kristne har (se eventuelt Daniels video om dette brev). Men håbet kan misforstås, så man bliver en…
I det tidligste brev, vi har fra Paulus i Bibelen, er han ude i et vigtigt ærinde: Han skal hjælpe en af sine menigheder til at få tilliden til ham og Gud tilbage! De troede, at Paulus havde sagt, at Gud lovede, at Jesus kom igen ganske snart – altså om højst…
Aldrig er en generation blevet udsat for så mange ting, man skal tage stilling til, som vores generation er det. Lægevidenskaben udvikler sig hele tiden. Også på de områder der handler om at bevare eller afslutte menneskeliv. I denne video tager…
Menigheder består af mennesker. Hvor der er mennesker samlet, er der risiko for, at der bruges ”Skjult magt” på mange måder – både bevidst og ubevidst. Denne form for magt er ofre skadelig. Den kan skygge for evangeliet og tilsløre den kærlighed, der bør være…
En original type kristendom opstod meget tidligt i Vest-england. Her var man begejstret for treenigheden, tæt forbundet med natur og kultur, aktiv med samtlige nådegaver, diakonal og missional på mange måder. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm har dykket…
Morten Hørning er professor ved Menighedsfakultetet og en af vores førende specialister i Det Nye Testamente. Han har fordybet sig særligt i Markusevangeliet og deler her nogle opbyggelige indsigter fra sin forskning. De fleste af os kender nok til begrebet…
Det Nye Testamente beskriver de første menigheder på mange måder. Det er helt tydeligt, at det er afgørende vigtigt for en menighed at have en ledelse. Men hvordan skal ledelsen være udformet? Skal det være én eller flere personer? Hvilke kvalifikationer skal…
Ordet ”hustavle” er op gennem tiden blevet en betegnelse for nogle steder i Bibelen, hvor der anføres nogle gode leveregler for os – i menigheden og i familien. Vi skal se på nogle af disse hustavler og gennem dette også arbejde med, hvordan vi kunne tænke os,…
Vi lever i et land, hvor vi har ordnede forhold gennem Folketinget og lovene. Gud siger, at det er en del af hans gode plan for vores liv – hvad mener han med det? Hvordan skal vi som kristne forholde os til den stat, som vi lever i? Denne video er en del af…
Hvad siger Bibelen egentlig om sig selv? Hvorfor og hvordan er den anderledes end alle andre bøger? Hvad ligger der i, at Paulus igen og igen skriver, at ”Troværdigt er det ord!”? Hvordan påvirker alt dette den måde, Bibelen skal læses på – og i det hele taget…
At komme til tro på Jesus kan opleves på meget forskellige måder og på mange forskellige tidspunkter i livet. Gennem de eksempler, Det Nye Testamente giver os gennem Paulus, Timotheus og Titus, skal vi se på nogle af disse måder og også prøve at sige lidt…
Ordet ”Gudsfrygt” anvendes langt hyppigere i de tre breve, som Paulus skrev til sine to medarbejderne, Timotheus og Titus, end i hele resten af Det Nye Testamente. Hvad indebærer dette begreb? Skal vi være bange for Gud – eller er der noget helt andet på spil?…
Hvordan kan vi bruge bøn, når vi gerne vil mission, altså fortælle andre om Gud og Jesus? Diakonikonsulent Margit Ahlefelt Simonsen interviewer missionskonsulent Maria Legarth, der blandt andet fortæller om sine egne erfaringer med at invitere til et…
Peter Søes udlægger i denne video lignelsen om farisæeren og tolderen i templet, samt beretningen om Jesus og Zakæus. Han udfolder mange spændende vinkler, der også stiller tilhøreren selvransagende spørgsmål. Især står ét spørgsmål i fokus: Hvad er…
Peter Søes betegner selv denne lignelsen som sit favoritsted i Bibelen, og han udfolder mange spændende vinkler, der også stiller tilhøreren selvransagende spørgsmål. Især står ét spørgsmål i fokus: Hvad skal der til, for at den ældste søn vil gå med ind til…
Ida Rom fortæller i samtalen med Margit Simonsen om noget, hun både kender til fra sit eget liv og fra sit arbejde: Når vi møder mennesker, der lider, har vi en tendens til enten at løbe væk og gemme os eller at trøste, hjælpe og prøve at fixe, dvs. enten at…
Lærer på Børkop højskole, Karla Lind Brixen, taler personligt og engageret med Margit Simonsen om et emne, hun brænder for at få frem i lyset i vore sammenhænge: At vi som kristne har to kald fra Gud. Det ene er kaldet til nærværets tjeneste, hvor vi har…
TEMAundervisning tager udgangspunkt i et konkret tema og er et oplæg til to mødeaftener eller en undervisningsdag. I 2022 er overskriften på de to lektioner: Jesus – sandt menneske (lektion 1) og Jesus – sand Gud (lektion 2). De to lektioner kan ses hver for…
Kasper Bergholt har arbejdet meget med Bibelens mange udsagn om, at Jesus er Messias – den frelser, Gud igennem GT lovede, skulle komme. Igennem fire videoer, hvoraf dette er den fjerde, underviser han i, hvad dette betyder. Video 1 ser på de forskellige…
Kasper Bergholt har arbejdet meget med Bibelens mange udsagn om, at Jesus er Messias – den frelser, Gud igennem GT lovede, skulle komme. Igennem fire videoer, hvoraf dette er den tredje, underviser han i, hvad dette betyder. Video 1 ser på de forskellige…
Kasper Bergholt har arbejdet meget med Bibelens mange udsagn om, at Jesus er Messias – den frelser, Gud igennem GT lovede, skulle komme. Igennem fire videoer, hvoraf dette er den anden, underviser han i, hvad dette betyder. Video 1 ser på de forskellige…
Kasper Bergholt har arbejdet meget med Bibelens mange udsagn om, at Jesus er Messias – den frelser, Gud igennem GT lovede, skulle komme. Igennem fire videoer, hvoraf dette er den første, underviser han i, hvad dette betyder. Video 1 ser på de forskellige…
Forkynder og samfundskonsulent Brian Madsen har arbejdet meget med dette brev og gennemgår det på fem videoer, hvor han graver guld i dette måske ikke så kendte brev i Ny Testamente. Denne video har underoverskriften:Hvad I end gør i ord eller gerning, gør det…
Forkynder og samfundskonsulent Brian Madsen har arbejdet meget med dette brev og gennemgår det på fem videoer, hvor han graver guld i dette måske ikke så kendte brev i Ny Testamente. Denne video har underoverskriften: Hvad I end gør i ord eller gerning, gør…
Forkynder og samfundskonsulent Brian Madsen har arbejdet meget med dette brev og gennemgår det på fem videoer, hvor han graver guld i dette måske ikke så kendte brev i Ny Testamente. Denne video har underoverskriften: Lev i ham og se til. at ingen fanger jer…
Forkynder og samfundskonsulent Brian Madsen har arbejdet meget med dette brev og gennemgår det på fem videoer, hvor han graver guld i dette måske ikke så kendte brev i Ny Testamente. Denne video har underoverskriften: Ved ham at forsone alt med sig. Brian…
Forkynder og samfundskonsulent Brian Madsen har arbejdet meget med dette brev og gennemgår det på fem videoer, hvor han graver guld i dette måske ikke så kendte brev i Ny Testamente. Denne video har underoverskriften: Sandhedens ord, evangeliet. Videoen…
Sognepræst Kristoffer Simonsen tager os igennem 9 læsninger fra Bibelen om pinsen. Her ser vi pinsens mange jødiske rødder og den store sammenhæng, der er i Guds frelsesplan, også når det gælder det, vi fejren i pinsen. Samtalearket indeholder en klar…
Hvor ved vi noget sikkert om Gud fra? Dybest set er det fra Bibelen. Åbenbaringer m.m. bruges også af Gud, men der er så store fejlmuligheder i vores sind, at det ikke kan være en generel sikker viden, vi kan bygge kristendom på. Derfor er Bibelen så…
Lærer og tidligere landsleder for IMs familiearbejde, Gitte Rasmussen, er overbevist om, at alle mennesker har brug for at være en del af et fællesskab, og at alle kristne har brug for også at være i et kristent fællesskab. I fællesskaber er vi afhængige af…
Lærer og tidligere landsleder for IMs familiearbejde Gitte Rasmussen deler tanker med os om at være kristen i hverdagen. Hun tager konkrete og spændende vinkler op, som man kan tænke videre over - eller snakke sammen om ved hjælp af samtalearket. De fem…
Verden har en åndelig dimension, som vi ikke kan sanse med vore almindelige sanser. Men denne dimension er alligevel den mest virkelige, da den er evig. I denne dimension udkæmpes hele tiden en kamp mellem Gud og Satan. En kamp om, hvorvidt det enkelte…
"Med Far på arbejde" er en lidt utraditionel vinkel på det at beskrive sit hverdagsliv sammen med Gud. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm fortæller, hvorfor han selv har stor glæde af at bruge denne vinkel og gennemgår nogle af de bibelske sandheder, der…
Bibelen har nogle meget kontakte udsagn om denne verden: Den har både en forkant og en bagkant. Den var ikke til, før Gud skabte den. Og en dag vil Gud lade den forsvinde og i stedet skabe en ny verden. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm ser lidt på, hvad…
Modløshed er noget, vi desværre alle kender til. Nogle af lider selv tit af det - andre møder det mest gennem personer i omgangskredsen, der er ramt af mismod. Lærer og tidligere landsleder for IMs familiearbejde Gitte Rasmussen har 5 tanker ind i alt dette:…
Det kristne fællesskab er noget helt særligt. Det er ment til at være et fællesskab for ALLE. Teolog Peter Nord Hansen går tæt på - både med teori og praksis omkring dette vigtige og vanskelige emne. Hans oplæg er ikke længere, end at der er god tid til…
Fritidsforkynder Jørgen Hedager Nielsen gennemgår de tre breve fra Johannes, som vi har med i Bibelen. I denne video ser han på brevenes budskab under temaet: Frimodighed på dommens dag. Jørgen har en mangeårig passion for dogmatik, altså for at undersøge og…
Fritidsforkynder Jørgen Hedager Nielsen gennemgår de tre breve fra Johannes, som vi har med i Bibelen. I denne video ser han på brevenes budskab under temaet: I kender sandheden. Jørgen har en mangeårig passion for dogmatik, altså for at undersøge og samle,…
Fritidsforkynder Jørgen Hedager Nielsen gennemgår i disse videoer de tre breve fra Johannes, som vi har med i Bibelen. Hovedoverskriften over brevenes budskab har Jørgen kaldt: ”Gud er kærlighed”. Han har valgt tre gennemgående temaer i brevene og behandler et…
Landsleder i Indre Missions familiearbejde Gitte Rasmussen holder her en undervisningsaften for par. Det har hun stor erfaring i at gøre "live" - men nu kommer denne mulighed også på video. Strukturen er: Gitte holder et oplæg og derefter er der spørgsmål,…
Dette er den sidste af tre videoer, hvor vi forsøger at tegne et billede af en af de absolut vigtigste personer i Bibelen: Moses. I denne video tager undervisningskonsulent Sprint Korsholm os igennem de sidste 40 år af Moses' liv. Vi har især fokus på…
Dette er den anden af tre videoer, hvor vi forsøger at tegne et billede af en af de absolut vigtigste personer i Bibelen: Moses. I denne video tager undervisningskonsulent Sprint Korsholm os igennem de sidste 40 år af Moses' liv. Vi har især fokus på…
Missionær og uddannelseskonsulent Jens Bækgaard Dahl tager fat på et vigtigt emne: bedømmelsen af den forkyndelse, vi hører og ser. Hvad enten vi møder forkyndelsen til møder eller gudstjenester, eller vi finder den på nettet, er det afgørende, at vi bedømmer…
Forkynder Brian Madsen tager os her gennem 2. Kor. 5,1-10, der beskriver vores liv som en telttur - på vej mod et dejligt hus. Vi kommer til at tale om glæden ved livet her og nu - men også om den midlertidighed og sårbarhed, der er ved dette liv. Og om det på…
Med udgangspunkt i mødet mellem Jesus og den syge mand ved Betesda tager forkynder Brian Madsen os med ind i de svære spørgsmål omkring sygdom og lidelse, fortvivlelse og håbløshed. Brian viser, hvad Jesus kan og vil gøre i disse situationer i vores liv. Bria…
Teolog Peter Nord Hansen gennemgår den danske højmesse led for led. Han viser de rige forbindelser, de enkelte led har til Bibelen og til de tanker og den tro, som kristne før os har lagt i udformningen af den gudstjenesteform, vi har i dag. Videoer er god som…
Dette er den første af tre videoer, hvor vi forsøger at tegne et billede af en af de absolut vigtigste personer i Bibelen: Moses. I denne video tager undervisningskonsulent Sprint Korsholm os igennem de først 80 år af Moses' liv. Her forbereder og kalder Gud…
Diakonikonsulent Margit Ahlefeldt Simonsen og undervisningskonsulent Sprint Korsholm snakker sammen om det at vore tanker har så stor en indflydelse på hele vores liv. Hvordan kan vi arbejde positivt med vore tanker? Hvordan kan Helligånden bruge dette til at…
Formaning. Det ord har en negativ klang hos mange af os. Men det er faktisk en rigtig positiv og livsbekræftende ting! Underviser Nanna Forum Lollike tager os igennem en del af den bibelske vejledning omkring formaning. Vi ser både på det generelle og på…
Dette er den sidste af fem videoer, der omhandler forskellige sider af personen Paulus´ liv og tjeneste. Paulus er en af de vigtigste personer, når det drejer sig om beskrivelsen af kristendommen og dens teologi - hvilket bl.a. ses af, at han har skrevet store…
Underviser Nanna Forum Lollike dykker ned i Bibelens lære om den frugt, Helligånden bærer i os kristne. Nanna gennemgår hver enkelt af de frugter, der nævnes i Gal 5,22 og sætter dem ind i en ganske almindelig hverdag. Undervejs er der et par steder i videoen…
Dette er den fjerde af fem videoer, der omhandler forskellige sider af personen Paulus´ liv og tjeneste. Paulus er en af de vigtigste personer, når det drejer sig om beskrivelsen af kristendommen og dens teologi - hvilket bl.a. ses af, at han har skrevet store…
Jesus-bønnen, der er blevet brugt i 2.000 år i kirken, lyder : "Jesus Kristus, Guds Søn - forbarm dig over mig!". Denne enkle bøn rummer store dybder og kan bruges på mange måder til at berige sit bønsliv med. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm gennemgår…
Dette er den tredje af fem videoer, der omhandler forskellige sider af personen Paulus' liv og tjeneste. Paulus er en af de vigtigste personer, når det drejer sig om beskrivelsen af kristendommen og dens teologi - hvilket bl.a. ses af, at han har skrevet store…
Dette er den anden af fem videoer, der omhandler forskellige sider af personen Paulus´ liv og tjeneste. Paulus er en af de vigtigste personer, når det drejer sig om beskrivelsen af kristendommen og dens teologi - hvilket bl.a. ses af, at han har skrevet store…
Dette er den første af fem videoer, der omhandler forskellige sider af personen Paulus' liv og tjeneste. Paulus er en af de vigtigste personer, når det drejer sig om beskrivelsen af kristendommen og dens teologi - hvilket bl.a. ses af, at han har skrevet store…
Kristuskransen er en perlekæde, der for mange er en hjælp til deres bønsliv. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm gennemgår kort kransen og nogle konkrete måder at bruge den på. Fordelene ved at bruge Kristuskransen er for nogle af os, at vi får en konkret…
Da Gud skaber sit folk og giver dem sin pagt, giver han dem også detaljerede instrukser om at bygge ham en telthelligdom. Denne spændende helligdom kan vi også i dag lære en masse af. Især fordi Jesus senere kom og slog sit telt op hos os.…
Teolog Daniel Præstholm gennemgår kapitlerne 21 og 22 i Matthæusevangeliet med særlig henblik på at vise, hvor suveræn Jesus er i visdom og magt. Midtvejs er der mulighed for at pause videoen og snakke sammen om/reflektere over nogle spørgsmål, ligesom der er…
Da Gud skabte naturen, gjorde han det muligt for et højt træ at hente vand op fra jorden - uden at det koster træet en masse kræfter. Det kan sige os noget om vores liv sammen med Gud: hvad skal der til, for at vi kan modtage Guds kraft? Undervisningskonsulent…
Tilgivelse er et centralt begreb i kristendommen. Det er også et begreb, der bliver meget nærværende og virkeligt på mange måder. Men kan man ligefrem spise det? Teolog Daniel Præstholm underviser om tilgivelse og om nadver.
Vi hører velsignelsen hver søndag i kirken. Den er den eneste uforandrede ting i gudstjenesten, der går helt tilbage til den gang, Gud skabte sit folk og sin første menighed. Hvad giver denne velsigelse os? Undervisningskonsulent Sprint Korsholm kigger nærmere…
Hvordan udøver vi hverdagsdiakoni, så Guds kærlighed til vores næste kan få konkrete udtryk? Diakonikonsulent Margit Simonsen og undervisningskonsulent Sprint Korsholm tager en snak om emnet. Det aktuelle eksempel er Coronakrisen, men hverdagsdiakoni gælder…
Vi kommer alle ud for større og mindre kriser i vort liv. Hvad har Gud at sige ind i det? Hvordan kan vi handle i egne kriser og hvordan kan vi hjælpe andre, der er i kriser? Undervisningskonsulent Sprint Korsholm dykker ned i emnet.
Frygten kan angribe os alle. Frygt for fx terror, sygdom og ulykker. Den kan gælde os selv eller vore kære. Hvad har Gud at sige ind i vores frygt? Undervisningskonsulent Sprint Korsholm ser nærmere på emnet.
I et interview kommer teolog og underviser Asger Højlund omkring mange aspekter ved dåben. Videoen er delt i syv blokke, hvor hver blok afsluttes med et spørgsmål til samtale. Dette gør den velegnet som smågruppevideo, men den selvfølgelig også ses i ét stræk…
Igennem i alt 6 videoer gennemgår undervisningskonsulent Sprint Korsholm temaer fra Efeserbrevet. Videoerne kan ses hver for sig - men kan også med fordel ses i sammenhæng. De er velegnede til selvstudium og gruppearbejde, da de er opdelt i blokke med mulighed…
Engle omtales i næsten alle Bibelens bøger. Det er ikke kun noget, der hører juletiden til. Engle er en vigtig del af den åndelige virkelighed og hverdag. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm sætter fokus på engle.
Pens. missionssekretær Johan Schmidt Larsen taler i Børkop Missionshus over emnet: "Vær ikke bekymrede - se til himlens fugle" ud fra Matt. 6, 24-34.
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår den store forsoningsdag og dens betydning i både GT og NT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Løvhyttefesten i NT - selv om vi ikke har denne fest, har vi selve indholdet: at vi ser frem mod den endelige frelse. Hver video…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Løvhyttefesten i GT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Pinsen i NT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Pinsen i GT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Påsken i NT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video gennemgår Påsken i GT. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en…
Igennem 8 videoer gennemgår sognepræst Jan Mortensen den dybe sammenhæng mellem frelsesbudskabet i GT og NT. Denne video er indledningen. Hver video kan med god mening ses for sig. Men de 8 videoer kan med fordel ses i sammenhæng, f.eks. i en studiegruppe…
Underviser Nanna Forum Lollike gennemgår i denne video tungetalens nådegave. Dels gennemgår hun den bibelske vejledning omkring denne nådegave, og dels kommer hun med praktiske eksempler og forslag til, hvordan man bruger denne gave i dens forskellige…
Hvad har kristendommen at sige ind i klimadebatten, og hvordan lever jeg klimavenligt? Line Hede og Louise Kiilerich Breindahl er begge uddannet 3K'ere og giver her konkrete eksempler fra deres vandring som forvaltere af Guds skaberværk og af kærlighed til…
Hvordan leder Helligånden? Forkynder Ingrid Markussen tager os dels gennem Bibelens undervisning i emnet og dels gennem sine egne erfaringer - bl.a. i forbindelse med det at bede for syge.
Bibeltime ved teolog Bodil Skjøtt. Emnet er "På vandring langs søen i selskab med den opstandne" ud fra Luk 24,13-35. På 47 minutter gennemgår hun den vandring, Jesus havde med de to disciple - og hvordan Jesus på samme måde vil vandre en trosstyrkede vej …
Der er i dag meget fokus på "Klima-alarm". Menneskeskabte påvirkninger har efter de flestes mening skadet klimaet globalt, hvilket truer os alle. Har kristendommen noget specifikt at bidrage med i denne situation? Undervisningskonsulent Sprint Korsholm giver…
Sognepræst og evangelist Jørgen Johansen deler her af sin livserfaring om, hvordan man helt konkret kan vidne for sine endnu-ikke-kristne venner. Efter Jørgens oplæg er det vigtigt, at I har god tid til at samtale ud fra samtaleoplægget, som I kan downloade…
Lektor Morten Hørning har gravet dybt i spørgsmålet: Hvorfor skulle Jesus dø netop ved korsfæstelse, når der var så mange andre måder at henrette folk på? Han når frem til fire vigtige svar, der også har stor betydning for os i dag.
I denne video bliver du guidet gennem de fem hovedindlæg på Lederkonferencen 2019. Undervisningskonsulent Sprint Korsholm har lavet et sammendrag af forkyndelsen, som er bygget op omkring konferencens tema "Han elskede os først - derfor".
Undervisningskonsulent Sprint Korsholm gennemgår et af hovedtemaerne i Romerbrevet kapitel 6-8, nemlig den daglige kamp, som enhver kristen må kæmpe. Kampen for at det nye åndelige liv i os må leve og vokse sig stærkt. Kampen for at det onde gamle i os ikke må…
Undervisningskonsulent Sprint Korsholm og pastor Hartvig Wagner gennemgår på 33 min. de kendetegn, som Jesus opfyldte, da han blev født i Betlehem. Kendetegn på, at dette var den Frelser, som Gud havde lovet. Undervisningen har et særligt fokus på stjernen…
Forkynder Brian Madsen underviser i emnet "Vort håb er i himlen - vort liv er på jorden".
Missionær Egild Kildeholm Jensen tager i denne og de to sammenhængende videoer den berømte lignelse i Luk 15,11-32 op og går i dybden med, hvad Jesus vil sige til os gennem denne lignelse. Med udgangspunkt i mellemøst-forskeren Kenneth Baileys studier afdækker…
Missionær Egild Kildeholm Jensen tager i denne og to andre videoer den berømte lignelse i Luk 15, 11-32 op og går i dybden med, hvad Jesus vil sige til os gennem denne lignelse. Med udgangspunkt i mellemøstforskeren Kenneth Baileys studier afdækker Egild…
Missionær Egild Kildeholm Jensen tager i denne og to øvrige videoer den berømte lignelse i Luk. 15, 11-32 op og går i dybden med, hvad Jesus vil sige til os gennem denne lignelse. Med udgangspunkt i mellemøst-forskeren Kenneth Baileys studier afdækker Egild…
Undervisningskonsulent Sprint Korsholm og hans tre bamser fortæller på 19 min. juleevangeliet med særligt fokus på englenes rolle. Der bruges billeder af engle og slides af julens hovedpersoner. En undervisning, der er velegnet som "tale" til årets julefest…
Undervisningskonsulent Sprint Aagaard Korsholm gennemgår betydningen af Guds kommunikation ved at sende Jesus til jorden - og hvordan vi kan bruge det i dag, også ved brug af lego-klodser. "Lego-nørd" Jonas Damm medvirker.
Forstander Robert Bladt har afholdt nogle åbne undervisningsaftener på Børkop Højskole. Her gennemgik han kapitler fra Daniels bog. Undervisningen er præget af en grundig udlægning af selve teksten og nogle vigtige og præcise udspil til, hvad det kan sige os…
OBS: Der kan spoles en 5-6 min i begyndelsen Forstander Robert Bladt har afholdt nogle åbne undervisningsaftener på Børkop Højskole. Her gennemgik han kapitler fra Daniels bog. Undervisningen er præget af en grundig udlægning af selve teksten og nogle vigtige…
Forkynder Brian Madsen underviser i denne studieoptagelse på 24 min om den bibelske forståelse af "Kærlighed".
Konsulent for kreativ forkyndelse Helle Noer fortæller med ord og sine flotte malerier og fotos om det "sprog", som de danske kirkers udsmykning indeholder. En video, der både kan inspirere den vante kirkegænger til at "høre" endnu mere af kirkens sprog og…
Teolog Andreas Engedal Bøge holdt på Bibelcamping for alle på Mørkholt Strand Camping i 2015 tre bibeltimer over Hebræerbrevet. Han udlægger de centrale dele af teksten i et ungt sprog og med udfordring til personlig brug af budskabet. I denne video tager…
Dr. theol Kurt Larsens dybe passion og professionelle fagområde er kirkehistorie. Fortalt på en måde, der både giver overblik, dybde og fortæller, hvordan dette er relevant for os i dag. Kurt sidder på sit kontor og gennemgår på 45 min hovedtrækkene i Martin…
Fritidsforkynder Jørgen Hedager Nielsen, der har skrevet bogen "Han gør alting nyt - Om de sidste tider, Jesu genkomst og den nye jord" (udgivet af Forlagsgruppen Lohse), deler i tre videoer ud af sin omfattende viden om Bibelens undervisning om de sidste…
I denne video gennemgår konsulent for kreativ forkyndelse Helle Noer temaet "Den umulige kærlighed" ved hjælp af en række af hendes ikoner. Undervejs er der små tænke/snakke-tider ud fra to af ikonerne.
I denne video holder pens. missionær Elna Thisgård Olesen en tematisk bibeltime om det at leve som kristen i en tid med mange brydninger.
I denne video holder pens. missionær Elna Thisgård Olesen en tematisk bibeltime om kvinder i Bibelen.
Forkynder Brian Madsen underviser i denne studieoptagelse om den bibelske forståelse af forsoningen.
I denne studieoptagelse på 25 min gennemgår undervisningskonsulent Sprint Korsholm Ef 6,10-20 og viser de enkelte dele af den komplette udrustning til livets vigtigste kamp - både de dele, vi normalt fremhæver og en vigtig del mere.
Forkynder og samfundskonsulent i IM, Brian Madsen, Vejle, underviser om dette emne. Undervejs bruges slides.
Forkynder og samfundskonsulent i IM, Brian Madsen, Vejle, underviser i denne studieoptagelse om dette emne ved at gennemgå en af de klassiske indgangsbønner i folkekirkens liturgi. Undervejs bruges slides.
Forkynder og samfundskonsulent i IM, Brian Madsen, Vejle, underviser i denne studieoptagelse om den bibelske forståelse af hvordan Gud leder os. Undervejs bruges slides.
Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes' Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Hovedvægten i gennemgangen ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de…
Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes' Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Dog kan den første lektion godt ses uden at se de fire andre. Hovedvægten ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange…
Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. I denne video tager han udgangspunkt i Josva kap. 13-24. De tre lektioner kan ses hver for sig, men…
Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. I denne video tager han udgangspunkt i Josva kap.6-12. De tre lektioner kan ses hver for sig, men giver…
Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. I denne video tager han udgangspunkt i Josva kap. 1-5. De tre lektioner kan ses hver for sig, men giver…
I denne video gennemgår undervisningskonsulent Sprint nogle hovedlinjer i de etiske problemstillinger omkring emnerne: ”Provokeret abort”, ”Kunstig befrugtning” og ”Genmanipulation på fosteret”. Vi ser på, hvornår et menneske er et fuldgyldigt menneske. Vi…
I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår præst Henrik Højlund missionsbefalingen (Matt. 28, 16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i missionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder…
I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår præst Henrik Højlund missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i missionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder…
I denne optagelse sætter undervisningskonsulent i IM, Sprint Aagaard Korsholm, fokus på, at Jesus i Matt. 11, 28-30 inviterer os til at komme til ham, når vi bærer tunge byrder. Ved hjælp af hans åg vil vi få hvile og hjælp. Hvad vil det sige i den konkrete…
I denne optagelse gennemgår Sprint nogle af de rigtige gode ting, som vor lutherske tradition har fundet i Bibelen: At Gud giver sin overvældende skat i "lerkar", altså i en billig emballage, der ikke ser ud af ret meget. Der skal troens øjne til for at se…
I denne studieoptagelse på 30 min gennemgår Sprint nogle af de rigtige gode ting, som vor lutherske tradition har fundet i Bibelen: "Bibelen alene", "Kristus alene" og "Troen alene". Vi ser også på den styrke, det giver i sjælesorg overfor mennesker, der har…
I denne video gennemgår Sprint den grundlæggende bibelske undervisning om nådegaverne i bla. 1. Kor. 12. Han kommer ind på "Tjenestens trekant" og opflamning af nådegaver, især mht. redskaber til at finde sin plads i Guds tjeneste og billedet af menigheden som…
I denne video gennemgår Sprint den grundlæggende bibelske undervisning om nådegaverne og kommer også ind på vore naturgaver og hjertesager. Endvidere gives der vejledning til at den enkelte kan opdage, hvilke nådegaver, Gud har givet til vedkommende. Lektionen…