Bibelsnak

Bibelsnak

Bibelsnak er en samtalepodcast, hvor vi læser en bibeltekst sammen og efterfølgende taler om det, vi har læst. Dyk ned i Bibelen i godt selskab og få nye perspektiver på Bibelens budskab.

Vi vil sprede bibelglæde

Hvis Bibelen virkelig er Guds ord, så er det fjollet ikke at åbne den. Det gør vi derfor i denne podcast, som viser, hvor let det er at starte en givende samtale om Bibelen. Og måske bliver du klogere undervejs? Vi deler i hvert fald ud af tanker og viden, om det vi læser.

I dag læser Andreas Bruun og Bjarke Johannesevangeliet kap. 14. Kapitlet er en del af Jesus' sidste tale til disciplene, som kommer lige efter nadveren og fodvaskningen skærtorsdag aften (i kap. 13), og så tilfangetagelsen i Getsemane have om natten op til korsfæstelsen om fredagen (i kap. 18). Talen kan måske virke lidt knudret, men det er også fordi den er så dyb. Jesus siger f.eks. at han er "Vejen, sandheden og livet" (v6), som ifølge Andreas er en "totaltolkning" af livet, hvor sandhed og liv hænger sammen. Og Jesus siger, at "Beder I mig om noget i mit navn, vil jeg gøre det" (v14), som for nogen måske skaber frustrationer for, om man har bedt godt nok, hvis det ikke sker. Her giver Bjarke et perspektiv på, at Jesus også udvalgte nogle mennesker til at blive helbredt i Det Nye Testamente, men det betyder ikke, at Jesus ikke elskede andre, eller at andre ikke bliver frelst. Hvad tænker du? 

Hvordan ser vand ud, når alle vasker fødder i det samme vand? Er det egentligt nok at blive døbt med vand på hovedet? Og hvad siger det os, når Jesus afslører Judas' kommende forræderi foran alle de andre disciple, uden at disciplene forstår, hvad det handler om? Find selv på flere spørgsmål :) 

Andreas Bruun er gæst, og Bjarke Brondbjerg vært. 

 

 

Cancel culture eksisterede også for 2000 år siden, men hvordan fungerer det der med, at det er Gud som gør, at vi kan tro, når vi også selv har en vilje? I Johannesevangeliets tolvte kapitel hører vi om, at Maria (altså Lazarus' bror, ikke Jesus' mor) hælder en hel årsløn af luksus-olie over Jesus' fødder, og at det er lige før Jesus ridder ind i Jerusalem. Og vi hører om nogle meget forhærdede farisæere, som pønser på at slå Lazarus ihjel igen - kill the evidence. 

Andreas Bruun er gæst helt fra Etiopien og Bjarke Brondbjerg er vært. 

Fodbolddommeren gør næsten altid nogen utilfredse, men hvad nu hvis han ikke var der? Måske har vi det lidt på samme måde med verdensdommen i kristendommen, som Anders og Bjarke snakker om i dagens episode: Vi kan ikke lide tanken om en dom, men vi håber samtidig på et opgør med uretfærdigheden i verden. Så hvor finder man en dommer, der både kender detaljerne og ønsker os det bedste? 

I denne tema-episode uddyber Bjarke først nogle vers om Menneskesønnen i Daniels bog kap. 7, hvor Daniel får en drøm om endetiden og verdensdommen. Dernæst snakker vi om, hvordan vi har det med en verdensdom, og hvorfor det er vigtigt med en dommer, der kender detaljerne, men samtidig ønsker os det bedste. Og hvem er det så egentligt, der dømmer hvem ude?  

Anders Bjerregaard er gæst, og Bjarke Brondbjerg vært. 

Freaky fact: Jesus omtales som "Menneskesønnen" 12 gange i Johannesevangeliet, og over 80 gange i Det Nye Testamente, når man læser oversættelsen fra 1992. 

Hvordan ville du reagere, hvis du så en mumie spankulere ud af en gravhøj? Med rædsel, forbavselse eller lykke-udbrud? Jesus møder i hvert fald den kristeramte familie til Lazarus sådan, at hver enkelt føler sig set og mødt. Måske giver det også en troværdighed til teksten, at vi midt i et overnaturligt mirakel hører om den helt normale og menneskelige Jesus. Ham, som selv en dag skulle dø og genopstå for vores synd. 

Camilla Birk Sørensen er gæst og Bjarke Dubach Brondbjerg vært. 

 

 

Jesus er mange ting, og derfor er det også ok, at vi ikke altid forstår alting af kristendommen på én gang. I denne episode hører vi om de syv "Jeg er"-udsagn i Johannesevangeliet, og Camilla og Bjarke giver hvert sit ultra-korte personlige bud på noget af, hvem Jesus er for os lige i talende podcast-stund. Hvis du selv skulle sige det lige nu, oplever du så mere Jesus som døren, der bare "står der" til at gå ind ad, eller er han mere hyrden, som kalder på dig? 

Camilla Birk Sørensen er gæst og Bjarke Dubach Brondbjerg vært. 

POV: Du sidder i vejkanten og er trist, men så kommer Jesus og blander spyt med jord, som han smører i dit ansigt: Nu' du glad!! Sådan har den blinde det i dagens episode, Johannes kap. 9, - og er Do It Yourself-muddermasker ikke meget in i øvrigt? Camilla Birk Sørensen chiller som den nye gæst sammen med Bjarke bag mikrofonerne. 

Filip og Bjarke har det sjovt i studiet, men i dagens tekst kritiserer Jesus ellers jøderne for at have Djævelen til fader, og udfordrer os alle sammen på, at sandheden (#Jesus ham'sjel) sætter fri. Så samler jøderne sten op for at slå Jesus ihjel, men hvorfor er de så vrede, og kan man overhovedet skrive "amen" i en matematikopgave? Tilsyneladende kan man i hvert fald være ca. 32 år og over 50 år på samme tid... 

 

 

Det er pinse, det er “kirkens fødselsdag”, og derfor genhører vi pinsedagen i Apostlenes Gerninger kap. 2 med Andreas Bøge og Nanna. Hør Nanna dele sin erfaring med tungetale, om hvordan Helligånden booster Peter til at tale, så 3000 bliver kristne - og hvad er egentligt de fem B’er, som Jesus også benyttede sig af? 

Jesus tilgiver en dødsdømt kvinde, som de skriftkloge griber i ægteskabsbrud, men senere siger Jesus, at ikke alle får tilgivelse. Og hvorfor bliver ordet "formaning" ofte kun forbundet med irettesættelse, når det lige så godt kan oversættes til opmuntring eller tilskyndelse? Filip Sonne Rolighed er gæst, som fortæller om dengang ti politimænd stormede ind, og Bjarke er vært. 

Freaky fact: Helligånden omtales fire steder som talsmanden i Johanesevangeliet (14,16+26, 15,26 og 16,7), som på græsk hedder parakletos. Paulus bruger det samme grundord, når han skriver sine afsnit med formaninger/opmuntringer, på græsk parakaleå, i brevene til kristne fællesskaber (f.eks. Rom 12,1). Helligånden tilskynder og opmuntrer altså også menneskers ånd. 

Hvor mange søskende havde Jesus, hvad er løvhyttefesten for en fisk, og hvad kan vi bruge det til i dag, at "Abraham kom før Moses"? Udadtil ligner det måske for nogle, at kristne har flere regler, men indadtil handler det om en personlig relation til Gud, og hvordan éns værdier kan komme til udtryk. Hør et historisk eksempel og tænk med, hvad det betyder for dig. 

Filip Sonne Rolighed er gæst, og Bjarke Dubach Brondbjerg er vært. 

Hvis nogen kom hen og sagde, at du skulle drikke deres blod, hvad ville du så tænke? Sådan var det i Johannesevangeliet kapitel 6, hvor Jesus endnu en gang bryder folks forventninger til ham. Først forvandler han brød til tusindvis af mennesker, men så undviger han dem, da de vil gøre ham til konge. Folket forstår nemlig lige så lidt, som farisæerne gjorde i kapitel 5. Lyt med når Berit og Bjarke læser Johannesevangeliet kapitel 6. 

Jesus helbreder en lam ved en dam, som bagefter bærer sin båre helt uden skam. MEEEN dét er farisæerne ikke just tilfredse med, for "man må ikke arbejde på en sabbat!". Jesus svarer, at hans Fader også arbejder på hviledagen, men hvordan hænger det sammen med, at Gud hviler på den syvende dag i skabelsen? Lyt med, når Berit og Bjarke snakker om dette og meget mere i Johannes kap. 5. 

Disicplene synes endnu en gang at Jesus taler volapyk, når han taler om "høst", men pointen viser sig at være ret dyb, fordi Jesus er begyndelsen på evigheden. Men hvad der lige overbeviser mennesker er ret forskelligt, og sådan er det måske også i dag? Lyt med når Berit Holm og Bjarke læser fra vers 31. 

Hvordan er man egentligt "levende vand", og hvorfor lignede denne samtale en date for disciplene, der blev helt pinlige!? Og hvad med os selv - tør vi snakke helt normalt med folk, som er socialt udstødte? Berit Holm og Bjarke tager en snak om, hvordan Jesus og kvinden ved brønden snakker helt forbi hinanden i Johannesevangeliet kap 4. 

Nikodemus frygter hvad de andre tænker, så han opsøger Jesus i skjul af nattens mulm og mørke. Måske er det også noget vi kender til i dag? Og selvom Johannes døber var lidt af en Big-shot på sin tid, så minder Jesus os om, at det i sidste ende ikke handler om os. Lyt med når Miriam Thun Madsen og Bjarke snakker og synger (!) sig igennem tredje kapitel i Johannes' forklaring på, hvad evangeliet er. 

Hvad er dit glansbillede af Jesus? I dette afsnit af Bibelsnak er Jesus festens og glædens Herre, da hans mor udfordrer ham på at lave det første store tegn i Johannesevangeliet. Og hvad sker der lige for reb-pisken i templet? Lyt med når Miriam og Bjarke læser Johannesevangeliet kap 2.

Bibelsnak er tilbage!! og nu er det blevet tid til Johannesevangeliet, som er den beskrivelse af Jesus' liv der kom senest, og som derfor har de mest anderledes perspektiver at byde på. Bjarke Brondbjerg har inviteret Miriam Madsen med som gæst, så kom og hør med - vi tar' lytterne afsted! 

BREAKING NEWS! Anders og Peter stopper som værter på Bibelsnak. I dette afsnit forklarer Anders (desværre uden Peter) hvorfor. Lyt med og find ud af, hvad der skal ske med Bibelsnak i fremtiden, og hvem der skal overtage rollen som vært efter de to. 

Drama, gambling og scoretricks. Dagens afsnit er spændingsfyldt og bliver bestemt ikke kedligt. Ruth beslutter sig for, at tage sagen i egen hånd, nu skal landmand Boas altså være hendes! 

Mon TV2 hentede inspiration til 'Landmand søger kærlighed' fra Biblen? Om ikke andet, følger vi 'deltageren' Ruth i hendes jagt på landmanden Boas. Lyt med og find ud af, om Ruth kommer med på gården. 

Så er der taget hul på Ruths bog! Anders og Peter dykker ned i Ruths loyalitet overfor sin svigermor - "Din Gud er min Gud"

Teologen og tumpen afslutter Daniels bog med et brag! Det handler om Daniel i løvekuglen og om hvordan tillid til Gud, blev hans redning.

I dette afsnit kommer Anders og Peter til at snakke om det som de kalder "den klamme klamme hånd" og Daniel's mod, endnu engang. 

Dagens afsnit handler om, hvad storhedsvanvid og gudekompleks kan gøre ved en af de mægtigeste mænd på jorden. Anders og Peter dykker helt ned i det 4. kapitel fra Daniels bog. Det giver som sædvanligt stof til eftertanke og reflektion.

Da Nebukadnesar holder den vildeste sækkepibe stopdans, med døden til følge, vælger Daniels venner at stole på Gud. Anders og Peter kommer ind på hvordan dette har relevans for os i dag.

Nebukadnesar har besluttet sig for at dræbe dem der ikke kan tyde hans drøm. Detter sætter Daniel og hans venner i en ubehagelig situation. Anders og Peter snakker om dette, om Daniels fantastiske tillid til Gud og om meget andet spændende i dagens afsnit! 

Vi er endelig kommet til Daniels Bog! I dagens afsnit hører vi om, hvordan det er vigtigere for Daniel og hans venner at forblive vegetarer end at adlyde til kongen. Hvad har det med Gud at gøre? Det må du finde ud af ved at give afsnittet et lyt 

Dette afsnit med Anders og Peter er både sjovt og provokerende. De kommer blandt andet ind på, hvordan vores kroppe kommer til at være og se ud i himlen? og om alt egenlig behøver at give mening for os mennesker?

Dagens afsnit handler blandt andet om treenighedens evige kamp og hvordan Jesus skal tilintetgøre alle universers magter. Lyder det forvirrende? Bare rolig, Anders og Peter skal nok forklare det hele.

Dette afsnit er blevet delt i to, men fortvivl ikke, næste afsnit kommer ud om 14 dage!

Anders og Peter snakker om vigtigheden af tungetale og hvornår det er bedst at holde mund. I dagens afsnit kommer de også ind på Paulus' citat, "Hvor er jeg glad for at jeg taler i tunger meget bedre end jer". Det bliver super spændende og måske også en smule provokerende!

I dette afsnit kaster Anders og Peter sig ud i at tale om kærlighed. I kapitlet til i dag lærer vi meget om hvad kærlighed er for en størrelse og får en dybere forståelse for hvad det er og hvor vigtig det er! 

Dette afsnit er optaget live på Ungcamp og fungerer som en bibeltime, hvor Anders og Peter bla. vil forsøge at svare på, hvorfor Gud er så vred I det gamle testamente? Hvordan Guds vrede hænger sammen med hans kærlighed? 

I dette afsnit af Bibelsnak, kommer Anders og Peter blandt andet ind på, hvordan vi kan forholde os til nådegaver, om der er forskel på nådegaver og fysiske tjenester og hvordan netop DU, er helt uunværlig!

De to finurlige værter, Anders og Peter, kommer ind på et ret 'woke' emne om kønsroller i Biblen vs. i vores samtid. Hvad mener Paulus med at manden er kvindes hoved? Og at Kristus er mandes overhoved? 

I dagens afsnit befinder Peter og Anders sig på Å-festival. 
Hvordan kan Helligånden ses både i det nye- og gamle testamente? Hvad er Helligåndens übberste opgave
Hvordan kommer Helligånden til udtryk i det liv vi lever?

I dette afsnit vender paulus tilbage til en gammel banger! Derudover kommer han også ind på om vores handlinger er ligegyldige, hvis vi ikke selv ligger nogen betydning i dem? Hvordan får man fællesskab med Gud?

I dette afsnit af 'Bibelsnak' fordyber Emma og Anders sig i 1. kor, 9. Afsnittet byder blandt andet på refleksioner, omkring hvordan Paulus bruger sit eget liv som forkyndelse.

I dette afsnit snakker Anders og Sofie om kød. Må vi spise det, må vi ikke? Skal man være vegetar som kristen? 

I dagens afsnit sætter Anders sig ned med en gæstemedvært, der hedder Sofie. Det bliver en seriøs debut, da der skal snakkes om ægteskabet sammen med Paulus! Så lyt med, når der skal snakkes om hvorfor det er fedest at være single! 

I dette afsnit dykker Anders og Peter ned i 1. Kor 7. Her er der tale om hvordan man skal opføre sig over fro hinanden i menigheden. Hovedparten af kapitlet handler om seksuel synd, derfor er det også det hovedparten af samtalen handler om. Vi stiller spørgsmålet: Er der nogen synd, der er værre end andre? Paulus siger at maden er skabt til maven og maven til maden, men hvad er legemet egentligt skabt til? Og hvordan skal vi applicere det i praksis? 

I dette afsnit dykker Peter og Anders ned i 1. Kor 5.  Teksten handler om en mand, der knalder sin stedmor og hvorfor det er forkert. Anders og Peter prøver at træke trådende ind i vores hverdag og se hvordan det skal forstås at manden bliver smidt ud af menigheden. Så kommer de også ind på spørgsmålet om hvad Paulus egentlig mener, når han siger at manden skal "overgives til Satan". 

 I dette kapitel af korintherbrevet afslutter vi ligesom første hovedblok af brevet. Peter og Anders snakker godt og længe om det at bære apostel og at de højeste i kirken er dem, der har det værste job! De snakker også om korinthernes stolthed og hvordan det er udfordrende at læse Paulus, for vi ved han har ret, men det er godt nok svært at leve efter! 

I dette afsnit af Bibelsnak tager Anders og Peter fat i 3. kapitel af Paulus brev til korintherne. Kapitlet fortsætter i ånden fra Ezras Bog, da der bliver snakket om at bygge et tempel! Derudover snakker gutterne om stolthed og en helt masse andet godt! 

Så kom der lidt nyt til dine øregange! Anders og Peter tager i dette afsnit 1. Kor 2 under kærlig behandling. Der bliver snakket om alt fra visdom til dæmoner til et hemmeligt kristent sprog og meget meget mere! 

Så er det blevet tid til at åbne en ny bog i Bibelen! Bibelsnaks lyttere har talt og 1. Kor. vandt med 75% af stemmerne! Dette er et brev, der er fyldt med kærlighed, visdom og skældud! 

Anders og Peter lægger dette afsnit ud med en kort introduktion af Korinth og så snakker de ellers om alt fra ironi til filosoffer! 

I sidste afsnit snakkede Peter og Anders meget om, hvor sej Ezra var. Nu får piben lidt en anden lyd, for Ezra er meget radikal i sit forsøg på at løse problemet, Israel står i. Lyt med, når værterne går i dybden med ægteskabsproblematikken og forsøger at gøre det relevant for os i dag! 

Ezras Bog er efterhånden bedre kendt som listernes bog blandt Bibelsnaks trofaste lyttere! Dagens første kapitel er da også en af disse famøse lister! Derefter kommer et kapitel, hvor Ezra beder en fabelagtig bøn! Anders og Peter kommer til at snakke om alt fra lister til elefanter til lange gåture for til sidst at snakke om bøn! Så læn dig tilbage og lyt til dagens afsnit af Bibelsnak!

Nu er vi nået til kapitel 7 af Ezras Bog og ENDELIG kommer hovedpersonen på banen! Ezra tager en flok af sine gode venner med på en gåtur på 1200 kilometers penge. Anders og Peter snakker om alt fra gåturen til guldskåle til antik politik og meget meget mere! Giv afsnittet et lyt og få et godt grin! 

Bibelsnak er tilbage til en ny sæson! Og PETER ER TILBAGE SOM MEDVÆRT! I dette afsnit når vi kulminationen på hele første halvdel af Ezras bog, når templet endeligt er færdigt. Vi kommer til at snakke om dårlig administration, om ofringer og om pizza, så glæd dig til dette afsnit rammer dine ører!

Igen har Anders fået besøg af Emil i studiet. I dag snakker de om alt muligt! Zakarias og Haggaj får en optræden, der kommer en statholder og irettesætter de israelitter, der bygger templet og så slutter de afsnittet af med at læse et brev.

Hvis du kan lide Emils sprøde stemme, opfordrer vi til at du giver Brødrene Brandes Bibel et lyt!

Du kan bl.a. finde dem på Google Podcasts her:

I dette afsnit er Peter blevet erstattet af en anden gæv gut, der hedder Emil. Emil er normal vært på ’Brødrene Brandes Bibel’. Vi snakker om Ezras Bog kap. 4, som er et afsnit, der handler om bureaukrati, djøffer i oldtiden og meget andet.

Afsnittet er det sidste inden vi går på sommerferie.

Så er vi kommet over et langt kapitel om lister og nu skal det handle om templet! I dette kapitel bliver alteret indviet og fundamentet lagt! Der er stor fest og masser af glæde, men også tårer! 

Lyt også med når vi kommer med en anmeldelse af Pickwicks Cherry the! 

Så er vi kastet os over næste bog i serien om Israels hjemkomst fra eksilet; Ezras Bog! I dagens afsnit kommer Anders og Peter sig over en meget lang liste af israelitter, der vender tilbage til deres land! Heldigvis for dig snakker de også om nogle vilde profetier, der bliver opfyldt i første kapitel af Ezras bog! 

Der har været udfald på mikrofonerne til dagens afsnit. Det skal vi beklage! 

Anders og Peter kaster sig alligevel over Esters bog kap. 9-10! Det er den episke afslutning på den dramatiske fortælling om Dronning Ester! Der skal snakkes om jødernes store hævn og om hvordan Mordokaj bliver rigets næstmægtigste mand. God lyttelyst! 

Esters bog lakker mod enden, der sker rigtig meget i de sidste fire kapitler! Alligevel har vi valgt at lave disse afsnit i to-kapitel-blokke. 

I dag taler Anders og Peter om hvordan hele Hamans plan går i vasken, hvordan Ester og Mordokaj planlægger at redde deres folk og meget meget mere! 

I dette afsnit af Bibelsnak kigger vi på kapitel 6 af den episke historie om Dronning Ester! I dagens afsnit har vi bl.a. godnathistorier til konger, plottwist på Hamans planer og en rimelig flabet hustru! Alt dette og meget mere i dagens afsnit! 

Sidste afsnit efterlod vi Ester i hendes tre dages faste. I dag er vi så kommet til at se om resultatet af fasten gør noget godt for hende! Vi følger hende som hun inviterer sin mand og Haman til to middage, vi ser hvordan Haman plotter at slå sin rival ihjel og meget meget mere. 

Vi sluttede sidste afsnit af med en cliffhanger: Haman havde lagt sin plan for at henrette alle jøderne i Persien og jøderne begyndte at faste. I dagens afsnit får vi lov til at se hvordan jøderne reagerer på denne trussel! Det her er kapitlet hvor vi kommer nærmest på at høre Gud nævnt i hele bogen!  

I dagens afsnit spidser tingene til i Esters Bog! Nu er der for alvor krise for jøderne, da Haman bliver kongens højre hånd. Det resulterer i at jøderne bliver beordret dræbt i alle kongens provinser! Lyt med når Anders og Peter behandler de tusind år gamle politiske intriger, der er på spil her! 

I dagens afsnit dækker Peter og Anders alt fra skønhedsbehandlinger til bryllupper til attentatforsøg. Det går ikke stille for sig i Perserriget! Lyt med, når vi gennemgår Esters Bog kap. 2! 

Nu har vi ramt 2021 og det skal startes med en helt ny bog! Peter og Anders kigger i dag på Esters bog kap. 1! En bog, der nok ikke er så mange, der kender så meget til, men det gør den ikke mindre spændende! Vi kommer omkring alt fra feminisme til filmen 300 i dette afsnit. Lyt med! 

Anders og Peter runder i dag den mest glædelige dag i jordens historie! Dagen, da Jesus stod op fra de døde og hvilke konsekvenser det havde for disciplene og hvordan vi skal forholde os til det i dag.   

Anders og Peter nærmer sig nu afslutningen af Markusevangeliet, klimaks rammer i dette og næste kapitel med Jesu død og opstandelse. Der bliver snakket om politik, korsfæstelse og hvad Jesu død egentligt er for en størrelse. Det og meget mere i dette afsnit. 

Så kom vi til anden del af Markus 14! I dag snakker vi om Jesus, når han er allermest presset! Vi snakker om at Jesus for første gang bekender at han er Guds søn, noget vi har ventet på i hele Markusevangeliet! Så får vi også lige et indblik i et skjult tema om Peter, der gennemsyrer Markusevangeliet. 
Det og meget mere i dagens afsnit. 

Der er så meget at tage fat i, når man snakker om Markus 14, at vi har delt afsnittet op i to! Første del har du her, hvor vi snakker om Jesus som bliver salvet til messias, vi snakker om nadver og om hvordan de folk, der står Jesus nærmest, alle vil forråde ham.

I dette afsnit skal vi tale om det kapitel i Markusevangeliet, der går under betegnelsen "Den lille apokalypse" vi skal snakke om hvad Jesus egentlig mener med det han siger, for det kan være svært at forstå at "hungersnød bare er begyndelsen". Det lyder mørkt, men vi finder heldigvis mange lyspunkter i teksten!

Vi fortsætter hvor vi slap i kapitel 11! Kapitel 11 sluttede midt i en samtale, det er den snak, der fortsætter i kap. 12! Jesus battler med hele den religiøse elite i templet og han vinder også hver battle! 

Snakkene kommer omkring alt fra at betale skat til om hvordan tingene kommer til at se ud på den nye jord!

Så er vi nået til Markusevangeliet kap. 11! Vi bevæger os hen mod klimaks i Markusevangliet! Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel og folk går amok! Så bliver han også rimeligt hangry og det går ud over et figentræ. Det og meget mere i dagens afsnit! 

I dette afsnit af Bibelsnak taler Anders og Peter om alt fra skilsmisse til om rige mennesker kan blive frelst til igen at tale om hvordan man er den største i Guds rige. Dette og meget mere i dagens afsnit. 

I dette afsnit af Bibelsnak tager Anders og Peter kapitel 9 af Markusevangeliet under kærlig behandling. Vi skal snakke om disciple, der ikke fatter en brik, vi skal snakke om hvordan vi skal forholde os til at tvivle og meget mere! 

I dette afsnit kildrer vi din øregang med endnu en historie om at folk var dårlige til at smøre madpakker for 2000 år siden, en historie om Jesus der tager sig en spadserertur midt ude på Genesaret sø OG historien om Jesus, der kommer med det vildeste dis af Peter!

I dag er vi kommet til kapitel 7 af Markusevangeliet! Vi skal snakke om hvordan Nazareth egentligt minder lidt om en lille vestjysk flække og om vi må spise bacon i dag. Alt det og meget mere. 

I dag tager vi et nærmere kig på kapitel 6 af Markusevangeliet. Vi snakker om hvordan Jesus minder om en gæv vestjyde, der har klaret sig godt og hvordan man for 2000 år siden var rigtig dårlige til at smøre madpakker! Det og meget mere i dette afsnit. 

Anders og Peter ser i dette afsnit på kapitel 5 af Markusevangeliet. Her er der kæmpe drama, da Jesus får 2000 svin til at begå selvmord, og så viser han sig også fra sin gode side, når han vækker en lille pige op fra de døde. Dette og meget mere i dette afsnit. 

Vi er nået til kapitel fire i gennemgangen af Markusevangeliet. Lyt med når Anders og Peter kigger nærmere på budskabet i denne bibeltekst.

Anders og Peter dykker i dette afsnit af Bibelsnak ned i Markusevangeliet kap. 3.

I dette afsnit graver Anders og Peter efter guld i det andet kapitel af Markusevangeliet.

Anders og Peter tager hul på en ny bog i Bibelen. I dette afsnit kaster de sig over kapitel 1 i Markusevangeliet.

Sidst snakkede vi om, hvordan den kristne leders CV skal se ud. I dette afsnit skal vi snakke om, hvordan den kristne helt generelt skal opføre sig. Der er retningslinjer for unge og gamle, for mænd og kvinder. Hvad betyder det mon at kvinder skal underordne sig? Det og meget mere snakker vi om i dette afsnit af Bibelsnak. 

I dette afsnit taler vi om Paulus' brev til Titus. Vi kommer vidt omkring fra spørgsmålet om hvorvidt Paulus er racistisk indstillet overfor folk fra Kreta, til den kristne leders ideelle CV. 

Der er ikke sket meget på Bibelsnak de sidste mange måneder, men det kommer der til at gøre nu! I dette korte afsnit kan du høre lidt om de nye værter og hvad de tænker om fremtiden for podcasten.

Hvorfor slutter Apostlenes Gerninger så pludseligt? Hvad skete der egentligt med Paulus, Peter og de andre? Og hvad skal vi bruge det hele til? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Får Paulus omvendt kong Agrippa, og hvorfor bliver Festus så oprørt over det Paulus siger? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Paulus' vidnesbyrd får jøderne til at gå amok - hvorfor? Og hvorfor får de romerske soldater pludselig kold sved? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvor langt tid har Paulus egentligt prædiket før en ung mand falder ud af vinduet og dør? Og hvad er Paulus' forhold til Efesos? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad må det egentligt koste at tro på Jesus? Og kan vi forvente modstand, når man gør? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor opstår der altid ballade, hvor Paulus er? Og hvad sker der med de to synagogeforstandere, hvis der overhovedet er to? Linda Engedal Bøge er gæst hos sin mand Andreas Engedal Bøge som er vært.

Hvad kan vi lære af Paulus måde at forkynde evangeliet til folk i Athen? Og hvad sker der, når folk forstyrrer status quo? Linda Engedal Bøge er gæst hos sin mand Andreas Engedal Bøge som er vært.

Paulus er for vild - vi skal snakke lidt om, hvordan i alverden han kan være så vedholdende i sin tjeneste til trods for modgang. Men også hvornår og hvordan man deler, at man er kristen, når man er i en ny sammenhæng. Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er der nogle, som er forudbestemt til frelse og fortabelse eller hvorfor står der, som der står? Og hvad kan vi egentligt lære af menigheden i Antiokia? Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan reagerer vi, når Gud det eneste sted griber ind og det andet sted ikke gør? Og hvorfor får Herodes, så voldsom en død? Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er jøderne Jerusalem her gode forbilleder, selvom de tager fejl? Og hvorfor er vi så bange for givertjenesten? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor får de egentligt Helligånden inden dåben? Og hvordan skal vi håndtere tungetale i dag? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Saulus opdager virkeligt, at han tog fejl, men hvad sker der egentligt i Damaskus, og hvad kan vi lære af Ananias, som kommer og hjælper Saulus? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er forfølgelse altid en dårlig eller bruger Gud det nogle gange til noget godt? Og så skal vi følge Filip på missionsrundtur, hvor vi bl.a. kommer ind på, hvad det vil sige at høre Helligåndens stemme. Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal høre Stefanus' vilde forsvarstale, hvor han virkelig går til de jødiske ledere. Hvad skal vi bruge den her beretning til? Og hvad kan vi lære af Stefanus? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvem er ham Gamaliel, som pludselig ud af det blå rejser sig op og trækker i nødbremsen før de andre slår apostlene ihjel? Og har vi her "bevis" for den kristne tros sandhed? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor skal vi nu hører den her historie om død? Og hvad siger den os egentligt om Gud? Det er nogle af de ting vi skal snakke om i denne uges udgave af bibelsnak. Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Johannes og Peter er tilbage hos ypperstepræsten, og den her gang er der ikke noget med at flygte eller bande på, at de ikke kender Jesus. Den får fuld gas med forkyndelsen af evangeliet. Hvad er vi så bange for i dag? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det skal handle om helbredelser både den psykiske og den fysiske. Og så skal vi have en god snak omkring synd, og hvor akavet det kan være at snakke om det. Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det går amok, mens de beder i lejligheden, men hvad har det at sige os om Helligånden her i 2019? Og hvad sker der lige for, at fisker-Peter pludselig kaster om sig med  bibelreferencer, som en veludlært skriftklog? Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Andreas Engedal Bøge bibelsnakker med ungdomskonsulent Nanna Dideriksen om Apostlenes Gerninger kap. 1.

Daniels profetier er spot-on de virkelige hændelser ude i fremtiden - så hvad han har ser omkring frelse og fortabelse er vist værd at dykke ned i. Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Daniel fortsætter de mærkelige syner, men nu kommer en vild mand, som mest af alt minder om en superhelt vi måske kender fra nytestamente. Hvad skal vi bruge det til? Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er synd egentligt, og hvad kan vi lære af Daniels måde at gå til Gud på med sin og folkes synd? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad i alverden foregår der? Gedebukke og væddere - hvad skal Daniels syn fortælle os? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt at høre om? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Daniel har alle mulige mærkelige syner, men hvad skal vi egentligt bruge syner om dyr og jerntingester til? Måske Daniel ser Jesus et sted. Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Børnebogsklassikeren Daniel i løvekulen, men hvad kan vi lære af Daniel, og han måde at håndtere landet love, når de går imod ens tro? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det flyder med danske ordsprog – skriften på væggen blandt andet. Og vi finder ud af, det ikke er nogen god ting, når Gud vælger at kommunikerer sådan. Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi har her Nebukadnesars bekendelser her, og hvor er det vildt, at jordens mægtigste konge er så ærlig. Og er det ikke mere Nebukadnesars bog indtil videre? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære om bøn af Daniels tre venner? Og hvem er den 4. mand i ildovnen egentligt? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære af Daniels gode og trofyldte måde at håndtere det hele på? Og hvor smart et politisk træk er det egentligt, det Daniel gør? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

At leve i et samfund, hvor dine værdier er anderledes end de andres kender Daniel og hans venner godt – så hvad kan vi lære af dem? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Boaz’ taktik virker, og han bliver løser for både Ruth og No’omi. Og vi ser, at Boaz og Ruth bliver bedsteforældre til Kong David. Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor burde alle mænd se på Boaz og tænke: Sådan vil jeg være? Og hvad gør vi, når en dansk 92-oversættelse har en fejl? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Ruth er en af de modigste mennesker i hele Bibelen, men hvorfor? Og ligner det ikke mere og mere en kærlighedsfortælling? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan en bibelsk bog handle om, hvordan en familie flytter fra Israel? Er de ikke landsforrædere? Og hvad kan vi lære om venskab af Ruth? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Alt formår jeg! Kan det virkeligt passe? Strammer Paulus ikke lige skruen lige lovligt hårdt? Og hvordan skal vi kunne glæde os altid eller aldrig bekymre os? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan Paulus regne alt, hvad han kan for tab og underskud, er det ikke lidt sortseer-agtigt? Og kan vi lære noget af at kigge mere fremad end bagud? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

I dette afsnit ser vi en af verdens ældste lovsange, og vi taler sammen om Paulus’ store udfordring til os. For hvordan arbejder man med frygt og bæven på sin frelse? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan døden være en vinding for Paulus? Og arbejder Jesus konstant i os som kristne? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Ender Jonas ikke med at blive den mest succesfulde profet i GT? Men hvorfor bliver han så så sur? Og hvad er det for en komedie Gud spiller? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan vi spejle os selv i Jonas eller er han bare en klaphat, som flygter fra Gud? Og hvad sker der lige med den store fisk – historie eller lignelse? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Pennen er spidsen og Jakob råber nærmest de sidste formaninger ud i hovedet på os, men får vi alligevel en fornemmelse af et kærligt Jakob-hjerte til sidst? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan man virkeligt be’ dårligt, og hvordan gør man det? Og kan man som menneske være skyldig i plagiat mod Gud? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er tungen virkeligt sat i brand af helvede, og hvorfor skal lærer dømmes ekstra hårdt, og hvordan kan misundelse og selvhævdelse være en visdom? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jakob smider den ene store udfordring efter den anden i hovedet på os. Så hvad udfordrer det os så til? Og er det ok, at det stikker lidt? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan Jakob mene, hvad han skriver? At man ikke får noget, hvis man beder til Gud og tvivler? Og hvad sker der, hvis man ikke er en gerningens gører? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er det afgudsdyrkelse af balsamere Jakob? Og hvad kan man som forælder eller kommende forælder lære af Josef? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det lyder ikke, som velsignelser, men det er, hvad Jakob kalder det. Kan vi se en profeti om Jesus, og hvad har Jakob at profetere over Josef? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er Jakob sådan på tværs, når Josef har regnet ud, hvordan det skal foregå? Er det fordi Gud arbejder på tværs af, hvordan vi tænker om tingene? Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Josef er en udspekuleret mand, som virkelig forstår at bruge sine evner. Og så har Jakob en god forståelse af, at han ikke er hjemme endnu. Noget vi måske kunne lære noget af. Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det er en voldsom indsigt Josef har, og der er bestemt en masse at lære af hans relation med Gud og en forståelse for Guds planer. Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Juda stepper op og viser, hvad det vil sige, at elske et andet menneske. Men hvordan kom det så vidt, at Juda var nødt til det? Og hvad sker der egentligt for Josef? Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

I kapitel 43 drikker både Josef og hans brødre sig fulde. Men hvordan forholder vi os egentligt til alkohol og det at være fuld? Er det overhovedet en synd? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad har Josef egentligt gang i? Hvorfor behandler han sine brødre så dårligt? Og igen igen får vi den melodramatiske Jakob at se. Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det var godt nok lang tid Josef skulle vente, men nu er han pludselig verdensmand i Egypten. Men det er jo ikke noget særligt helligt job han har? Hvad siger det til os i dag? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Har vi glemt drømme, som en sprog Gud kan tale til os igennem? Og hvorfor tillader Gud, at mennesker dør? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan Josef være så cool og modstå den ene fristelse efter den anden? Og betyder det, at Gud er med en, at alting lykkes for en? Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor har Onan lagt navn til Onani, og er der overhovedet noget galt i at onanere? Og hvad har Jesu tip-tip-tip-oldemor og far gang i? Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kender du det at have en irriterende lillebror – det gør Josefs brødre, og vi kan måske godt forstå dem. Men da de vil slå ham ihjel møder vi en overraskede godhjertet Ruben. Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor ved Jakob, at der er afguder i hans hus? Og hvordan graver vi vores afguder ned i dag?  Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad gør vrede egentligt ved menneske, og hvordan kan det gå til, at Esau ikke længere er det? Og har Jakob nu fået et personlig forhold til Gud? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jakob kommer i brydekamp med Gud eller hvad? Og hvorfor kan Gud ikke besejre ham så? Og har teksten noget at sige om Jesus? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad har Rakel gang i? Hun stjæler husguder hos sin far og er snedig nok til at holde dem skjult. Og har Jakob overhovedet et personligt forhold til Gud eller er det bare ”fars Gud”? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jordens mærkeligste konkurrence findes i dette kapitel, og Jakob viser sig at være et kæmpe skvat, mens Lea og Rakel udkæmper kampen: Hvem kan få flest børn? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad skal der ske før man er gift? Skal der indgås løfter i en kirke eller er det sex, der gør det? Og hvem er det en god ide at gifte sig med? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor dukker der en stige op i Jakobs drøm? Hvad betyder det? Og var Jakob overhovedet troende før mødet med Gud ved Betel? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Må kvinder godt være så handlekraftige i et samfund, hvor mænd synes at være ovenpå? Må man godt snyde og bedrage, og hvor behåret har Esau lige været? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære af Isaks måde at håndtere konflikter på her, og hvorfor gør Isak og Rebekka nøjagtig det samme som Abraham og Sara gjorde? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Opfordrer Bibelen til flerkoneri, og hvorfor har alle de "store" mænd i GT mere end én? Og hvad sker der for et par tosser, som Isak skal vælge imellem, når det gælder arveretten? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvor konkret må man bé til Gud? Og er det ikke frygteligt, at Rebekka og Isak ikke først forelsker sig før de bliver gift? Er arrangerede ægteskaber ikke modbydelige? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er det for en prøve Gud sætter Abraham på? Og hvor akavet må turen tilbage til mor Sara have været efter Abraham alligevel ikke skulle ofre Isak. Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor må Ismael ikke lege med Isak? Og hvorfor bakker Gud Sara op i hendes ønske om at sende Ismael og hans mor ud i ørkenen? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad sker er for Abraham og Sara? Så laver de sammen løgn igen eller er det overhovedet løgn? Og hvorfor går det Abraham godt, når han undlader at fortælle sandheden? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Bedste – nej jeg mener værste og mest groteske kapitel i måske hele Bibelen. Der er simpelthen ikke ende på de mærkelige og frygtelige ting, der sker her. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvem er de tre mænd, som kommer besøg, og må Abraham godt forhandle på den måde med Gud? Og ændrer Gud virkeligt sin mening her eller er det spil for galleriet? Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Nu bliver det markant nemmere at sige deres navne, da både Abram og Saraj får nyt navn, men hvad betyder de? Og hvorfor skal så mange omskæres? Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Saraj forsøger at fixe problemerne, men gør dem bare større. Vi undrer os over, hvorfor Saraj derefter giver Abram skylden, og hvordan Hagar kan acceptere, at Gud slet ikke fjerner hendes lidelse. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så skal der laves pagt mellem Gud og Abram, men hvad sker der for den flyvende ovn og fakkel – der går helt Harry Potter i den. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor drager Abram i krig, og hvor al verden kommer præsten Melkisedek fra? Er han præst i Sodoma? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så er der ballade på hjemmefronten, men vi er lidt forvirrede, om det er hyrderne eller præsterne, der ikke kan finde ud af det med hinanden. Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så er Abram på scene, og skal ud og rejse, men hvorfor skal Lot med? Og hvad kan vi lære af Abram, og hvad skal vi overhovedet ikke efterligne? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor må de ikke bygge et tårn i Babel, og er Gud ikke lige lovlig arrogant i sin måde at behandle menneskerne i Babel på? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor har Gud brug for at blive mindet om noget, og hvad sker der for, at Noa pludselig drikker sig fuld og smider tøjet. Og hvorfor får Kam så voldsom skæld ud? Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi laver et lille tidsskema over arkens jordomrejse. Vi undrer os over både duer og ravne, og ærgrer os over, at det onde alligevel kom med i arken. Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal have bygget arken, som har nogle spændende mål. Derudover undrer vi os over de rene dyr og Metusalems alder. Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er vi så meget oppe at køre over slægtstavlerne, og hvem i alverden er gudssønnerne i kapitel 6? Og må Gud godt fortryde noget? Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Konsekvenserne af syndefaldet buldrer afsted. Men hvorfor tog Gud imod Abels offer og ikke Kains. Og hvad vil det sige, at vi skal herske over synden? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Der er ikke den store jubel over, hvad Adam og Eva har gang i – og hvilke konsekvenser det får for os. Men hvorfor i alverden skabte Gud overhovedet muligheden for spise af træet, og hvorfor er der en slangen? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

En hjælper? Skal kvinden være en hjælper for manden? Hvad skal vi bruge det til? Og hvad siger Bibelen egentligt om ægteskabet? Lyt med, når vi tager fat i 1. Mosebog kap. 2, 4-25. 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi stikker hånden i hvepsereden og taler om forholdet mellem mænd og kvinder. Vi tager også fat i, hvad i alverden det betyder, at vi er sat til at herske over jorden? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Skal vi forstå skabelsen bogstaveligt eller billedligt? Hvor lang tid brugte Gud på at skabe, og hvem har vi fået denne fortælling fra? Der er mange spørgsmål til. 1. Mosebog kap. 1, 1-27. 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Forfatteren påstår, at han har fattet sig i korthed? 13 kapitler er ikke kort! Men gode vers med gode råd til, hvordan vi skal leve med Jesus. Tidl. landsleder i IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Skal vi bé om mere forfølgelse eller hvad? Og hvad vil det sige, at Gud opdrager os? Og har vi glemt, at Gud også er en fortærende ild? Tidl. landsleder IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Snakken bevæger sig både over i, hvilken rolle troen spiller, når Gud handler? Og har Gud udvalgt nogle specielt til frelse? Og hvorfor bliver Moses reddet, fordi han var dejlig? Tidl. landsleder IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er tro egentligt for noget, og hvorfor siger Brevet til Hebræerne, at det har noget med, det man gør, at gøre. Og hvorfor er Sara nævnt som et trosvidne? Tidl. landsleder i IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal videre med Brevet til Hebræerne kap. 10 og dykker bl.a. ned i et fantastisk billedsprog. Derudover skal vi have fat i nogle vanskelige vers, hvor forfatteren taler om, at synd kan fremkalde forfærdelig dom. Hvad er meningen? Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Sker der ofringer i Sdr. Felding IMU? Har de misforstået, hvad Brevet til Hebræerne kap. 10 går ud på? Og hvad betyder "en gang for alle" egentligt? Få svarene i dette afsnit af Bibelsnak. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi får en flot beskrivelse af, hvordan templet er indrettet. Kapitlet her er spækket med vanvittige billeder: Jesus der bærer sit eget blod rundt, og tanken om, at Jesu testamente skal læses højt. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi er nået til hovedpointen i Brevet til Hebræerne iflg. forfatteren selv. Det har noget med den der ypperstepræst at gøre, et skygge-tempel og om hvordan loven nu pludselig skal til at spille en ny rollle. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 7 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 6 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 5 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 4 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 3 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 2 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 1 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 5 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 4 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 3 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 2, 18-29 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 2, 1-17 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 1 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 28 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 27, 32-66 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 27, 1-31 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 26, 47-75 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 26, 1-46 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 25 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 24 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 23 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 22 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 21 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 20 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 19 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 18 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Lukasevangeliet kap. 1, 57-80 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Lukasevangeliet kap. 2, 1-21 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Esajas' Bog kap. 11 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Esajas' Bog kap. 8,23 - 9,6 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 17 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 16 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 15 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 14 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 13 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 12 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 11 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 10 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 9 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 8 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 7 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 6 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 5 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 4 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 3 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 2 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 1 med Peter Højlund.