Hjælp - jeg er mor

Hjælp - jeg er mor

Dyk ned i forældreskabets udfordringer og glæder med Lene som guide. Sammen med eksperter og forældre tager familiekonsulent og mor til to, Lene Rønne Pedersen, fat på nogle af de dilemmaer, man kan stå i som både mor og far. Podcasten udkommer i sæsoner, hvor hvert afsnit udgives med 14 dages mellemrum.
 

Hjælp til forældrerollen

Lene tager afsæt i sin egen rolle som mor og udforsker nogle af de problemstillinger, man kan opleve som forældre. Hun ønsker at blive klogere og samtidigt hjælpe andre forældre til at navigere i de dilemmaer, der følger med, når man har børn.

Se en præsentation af podcasten her.

Mariane har været gift i fem år og sammen med hendes mand har de fået et barn. Efter fødslen fik Mariane en fødselsdepression, og det var hun på ingen måde forberedt på kunne ske.

Hør om hvordan Mariane kom igennem det, men også hvilke tanker hun efterfølgende har gjort og stået i.

Afsnittet er en del af sæson 2, som består af seks afsnit og har temaet Når livet gør ondt.

Lonnie Andersen og hendes mand har fire børn, hvoraf to af dem har diagnoser. At have børn med diagnoser kan være en stor udfordring for både barnet og familien. Hverdagen kræver ofte ekstra planlægning, tålmodighed og ressourcer. Forældrene skal navigere mellem diagnoser, behandlinger og skolesystemer, samtidig med at de forsøger at give barnet en tryg og stabil opvækst. Sociale situationer kan være svære for barnet, hvilket kan medføre isolation eller misforståelser.

Lonnie fortæller om den udfordring, det er at skabe balance mellem barnets behov og familiens velvære, samtidig med at man søger den rette støtte og forståelse fra omverdenen.

Afsnittet er en del af sæson 2, som består af seks afsnit og har temaet Når livet gør ondt.

Lene er gift med Kenneth og efter en rejse rundt i andres liv, samler hun op på de mange input sammen med ham. Hun deler pointer fra sine samtaler, og sammen reflekterer de over, hvorfor vi har så travlt. 

Lene har inviteret Peter Thise, som er præst i Frimenigheden Broen i Vejle, til at komme med hans bud på, hvorfor vi har så travlt. Peter har selv små børn og ved, hvad det vil sige ikke at få den søvn, man har behov for. 

Afsnittet er det femte i en sæson, der har fået overskriften: Hvorfor har vi så travlt?

Christina Poulsen er lektor på University College i Kolding. Hun er forsker og bruger mange timer på arbejdet. Hun og hendes mand har tre teenagebørn, som alle bor hjemme. Hvordan får familien tingene til at hænge sammen, og hvad går man glip af, når man arbejder så meget?

Afsnittet er det fjerde i en sæson, der har fået overskriften: Hvorfor har vi så travlt?

Lene har fået besøg af Randi, som er gymnasielærer. Hun er mor til to små drenge og står lige midt i småbørnslivet. Lene vil høre, hvordan familien får en hverdag til at hænge sammen med to jobs.

Afsnittet er det tredje i en sæson, der har fået overskriften: Hvorfor har vi så travlt?

I dette afsnit er Lene taget på besøg hos Marlene Enevoldsen, som har valgt at hjemmepasse sine børn. Lene vil høre, hvilke tanker Marlene og hendes mand har gjort sig med denne prioritering.

Afsnittet er det andet i en sæson, der har fået overskriften: Hvorfor har vi så travlt?

Lene er taget til Århus for at besøge Maria Bjørn Langer, som er både fysioterapeut og psykoterapeut. Hun har i mange år arbejdet med, hvordan vi skaber større balance mellem travlhed og hvile.

Afsnittet er det første i en sæson, der har fået overskriften: Hvorfor har vi så travlt?