Snak tro med Lene

At være kvinde og kristen i dagens Danmark er på den ene side nemt, og på den anden side slet ikke. Rollerne i familielivet har ændret sig markant de sidste 50 år, hvilket gør, at vi handler og lever anderledes end vores forældre og deres forældre.

I denne samtalepodcast går Lene Rønne Pedersen en tur med forskellige kvinder, der deler ud af deres udfordringer og glæder ift. liv og tro. Nyt afsnit hver måned.

Jeg er taget til Århus for at snakke med Maria Bjørn Langer. Maria har i flere år været optaget af hvile og har fundet ud af, at der er flere måder af hvile på. Maria har altid haft en tro på, at Gud er tilstede, og at han elsker os, lige som vi er. Han gav os den syvende dag til at hvile i, og måske har vi glemt det i nutidens hast for at nå så meget som muligt.

Jeg håber, samtalen giver dig lyst til at snakke med andre om, hvordan de hviler, og hvad Gud gør i deres liv. Du kan se mere på Instagram, hvor Maria har en profil Mindyourself_tavarepådigselv, og på YouTube, hvor Maria har lagt nogle korte meditative videoer ud.

Jeg har fået lov til, at mødes med journalist og forfatter Charlotte Rørth inden hun skal på scenen og holde et foredrag i Vojens Sorgnegård. Jeg har lige siden hun skrev sin første bog "Jeg mødte Jesus" haft lyst til at snakke med hende, om det at være kvinde, hendes spirituelle oplevelse med Jesus og hvad det har haft af forandring i hindens liv. Det fik jeg mulighed for her og I har mulighed for at lytte med, til Charlottes fortælling. 

I Sank tro med Lene er jeg ude at gå med Carolyne Rasmussen. Carolyne har jeg mødt igennem Messy Church og hun inspirerer mig utroligt meget både i gennem hendes tro på Gud og i hendes glæde på livet. Carolyne fortæller om hvordan ordret håb har en hel særlig plads i hendes liv. 

Carolyne er kendt fra TV hvor hun er med i et program der hedder "Helt sort" sammen med sin søn. 

I denne podcast er jeg på gåtur med Mia Jakobsen som er gift med en politiker, kunstner og mor til tre børn. Mia har beskæftiget sig meget med bøn. Igennem samtalen fortæller Mia om, hvad skoven og Guds natur gør ved hende i hendes liv. Mia er en levende fortæller og enorm inspirerende og det vil I opleve igennem den næste time. 

I dette afsnit af Snak Tro med Lene er jeg ude at gå med Maibritt Løwendahl Hundahl. Vi kommer ind omkring bøn, sygdomsforløb, Guds kærlighed til mennesker, der blandt andet betyder at Gud kan rumme os som hele mennesker.

I dette afsnit af Snak Tro med Lene, er jeg ude at gå med Trine Sundgaard. Vores snak kommer blandt andet ind på, at flytte og få nye naboer og hvordan man møder dem. Tine kommer ind på dialogen som kommunikationsform. Dialogen kan nemlig noget helt særligt og det slår Tine et slag for i denne episode af "Snak Tro med Lene. Dialogen kan bringe os mennesker tættere sammen så vi får større forståelse for hinanden. Lyt med når du bliver inviteret med ind i snakken om tro og liv.

Denne gang er jeg på en gåtur med Oline, hvor vi blandt andet kommer ind omkring, at Gud ind imellem leder os på nogle veje man ikke helt kan forstå. Snakker kommer også ind på hvordan man kan give tro videre til børn og i det hele taget om hvordan det er at være mor.

Lene har været på en gåtur med Kristina Toxværd. På den tur tager de en snak om alt muligt; tro, kristent fællesskab, hvad de tænker om det at være mor - til både små børn og teenagere.

Du er inviteret med på den gåtur hvor du kan lytte med på deres samtale om hvad det, for Lene og Kristina, betyder for dem at være kristen kvinde.