Snak tro med Lene

Snak tro med Lene

At være kvinde og kristen i dagens Danmark er på den ene side nemt, og på den anden side slet ikke. Rollerne i familielivet har ændret sig markant de sidste 50 år, hvilket gør, at vi handler og lever anderledes end vores forældre og deres forældre.

I denne samtalepodcast går Lene Rønne Pedersen en tur med forskellige kvinder, der deler ud af deres udfordringer og glæder ift. liv og tro. Nyt afsnit hver måned.

I dette afsnit af Snak tro med Lene er jeg i Vejle for at besøge Kristin Enevoldsen. Kristin er læge og har igennem mange år arbejdet med den sidste tid. Døden er en konsekvens af livet, men det er ikke noget nogen af os ønsker. Hør med når vi snakker om døden, og om hvordan vi håndtere det så forskelligt både for den døende og for familien rundt om.

I dette afsnit af Snak tro med Lene er jeg taget til KBH hvor jeg er på besøg i Bethsda. Anna- Kathrine som er leder af IKC har sagt ja til at snakke med mig om det, at troen kan have konsekvenser ind i ens liv og ikke mindst arbejdsliv. Hør med hvordan Anna-Katrine har været bragt flere steder hen i livet og nu er kommet til IKC i København.

I dette afsnit af Snak tro med Lene er jeg taget til KBH for at snakke med Amanda Lagoni som er parteraput og sexolog. 

Overskriften er Gud, sex og kvinder og handler om skammen i forhold til det med sex. Det er ikke noget vi snakker om, men selvom du lever i et parforhold eller ej, er det en del af dig. Det er noget Gud har skabt i os, og dermed også en nydelse som han har givet os som gave. Vi snakker tit om at det er en ”gave fra Gud” og vi skal værne godt om den. Men når vi ikke altid ved hvad det betyder, og når vi ikke altid føler det som en gave, hvad gør det så ved os. Ofte får vi følelsen af skam! Skam over ikke at have lyst, eller skammen over at have for meget lyst. Skammen over at vi nogle gange kommer til at begære en anden mand end den vi bor sammen med. Og alt denne skam parkere vi inde i os, for det er svært at tale med andre om, uden at tror at de andre tror man er et dårligt menneske.

Amanda sætter i denne podcast ord på at vi alle går med disse dilemmaer i os og at det er helt normalt. Og lige som i så mange andre dele af vores liv skal vi tage det frem og snakke om det. - og som Amanda siger i podcasten, snak med Gud om det!

Hvis du har kommentar eller spørgsmål til dette er du velkommen til at skrive til mig. God lyttelyst. 

 

 

"Jeg har ikke ansvaret for alting med Gud har det ultimative ansvar". I dette afsnit af Snak tro med Lene, snakker jeg med Rebecca som er psykolog i Agape. Vi snakker om mening og værdier i vores liv og hvordan vi selv er ansvarlig for at tage og kigge på dem engang i mellem. I snakken kommer vi ind på nutidens præstations samfund og alle de valg vi hele tiden skal træffe i løbet af hverdagen. Hvordan det påvirker de unge, men også os der er lidt ældre, med de valg vi træffer.

Hvad vil det sige at blive kaldet og hvordan følger vi vores kald?
Jeg er taget til Herlev hvor jeg snakker med Cathrine Rønne som beskriver hvordan hun af flere omgange har følt Guds kald, og hvad det giver af ro i hendes liv, at hun ved at Gud har tjek på det. 

Jeg er taget til Børkop vandmølle hvor jeg mødes med Helle. Jeg kender Helle igennem mit arbejde, og hun inspirerer mig altid til at se på Gud fra flere sider og opmuntrer mig til at søge ind til ham.

I denne podcast fortælle Helle om, hvor hendes ynglingsmødesteder er med Gud. Hvor hun bliver fyldt op til dages gøremål, og hvordan hun lader Gud fylde sin dag ud. 

I dette afsnit af snak tro med Lene, er jeg taget til Århus hvor jeg mødes med Dyveke. Dyveke er koncert manager. Hun henter kristne musikker fra den store verden til Danmark. Hvordan det begyndte kan du høre i podcasten hvor hun tager os med på en rejse ind i hendes liv med de kendte. 

Jeg er taget til Århus for at snakke med Maria Bjørn Langer. Maria har i flere år været optaget af hvile og har fundet ud af, at der er flere måder af hvile på. Maria har altid haft en tro på, at Gud er tilstede, og at han elsker os, lige som vi er. Han gav os den syvende dag til at hvile i, og måske har vi glemt det i nutidens hast for at nå så meget som muligt.

Jeg håber, samtalen giver dig lyst til at snakke med andre om, hvordan de hviler, og hvad Gud gør i deres liv. Du kan se mere på Instagram, hvor Maria har en profil Mindyourself_tavarepådigselv, og på YouTube, hvor Maria har lagt nogle korte meditative videoer ud.

Jeg har fået lov til, at mødes med journalist og forfatter Charlotte Rørth inden hun skal på scenen og holde et foredrag i Vojens Sorgnegård. Jeg har lige siden hun skrev sin første bog "Jeg mødte Jesus" haft lyst til at snakke med hende, om det at være kvinde, hendes spirituelle oplevelse med Jesus og hvad det har haft af forandring i hindens liv. Det fik jeg mulighed for her og I har mulighed for at lytte med, til Charlottes fortælling. 

I Sank tro med Lene er jeg ude at gå med Carolyne Rasmussen. Carolyne har jeg mødt igennem Messy Church og hun inspirerer mig utroligt meget både i gennem hendes tro på Gud og i hendes glæde på livet. Carolyne fortæller om hvordan ordret håb har en hel særlig plads i hendes liv. 

Carolyne er kendt fra TV hvor hun er med i et program der hedder "Helt sort" sammen med sin søn. 

I denne podcast er jeg på gåtur med Mia Jakobsen som er gift med en politiker, kunstner og mor til tre børn. Mia har beskæftiget sig meget med bøn. Igennem samtalen fortæller Mia om, hvad skoven og Guds natur gør ved hende i hendes liv. Mia er en levende fortæller og enorm inspirerende og det vil I opleve igennem den næste time. 

I dette afsnit af Snak Tro med Lene er jeg ude at gå med Maibritt Løwendahl Hundahl. Vi kommer ind omkring bøn, sygdomsforløb, Guds kærlighed til mennesker, der blandt andet betyder at Gud kan rumme os som hele mennesker.

I dette afsnit af Snak Tro med Lene, er jeg ude at gå med Trine Sundgaard. Vores snak kommer blandt andet ind på, at flytte og få nye naboer og hvordan man møder dem. Tine kommer ind på dialogen som kommunikationsform. Dialogen kan nemlig noget helt særligt og det slår Tine et slag for i denne episode af "Snak Tro med Lene. Dialogen kan bringe os mennesker tættere sammen så vi får større forståelse for hinanden. Lyt med når du bliver inviteret med ind i snakken om tro og liv.

Denne gang er jeg på en gåtur med Oline, hvor vi blandt andet kommer ind omkring, at Gud ind imellem leder os på nogle veje man ikke helt kan forstå. Snakker kommer også ind på hvordan man kan give tro videre til børn og i det hele taget om hvordan det er at være mor.

Lene har været på en gåtur med Kristina Toxværd. På den tur tager de en snak om alt muligt; tro, kristent fællesskab, hvad de tænker om det at være mor - til både små børn og teenagere.

Du er inviteret med på den gåtur hvor du kan lytte med på deres samtale om hvad det, for Lene og Kristina, betyder for dem at være kristen kvinde.