Taler og undervisning i IM

Taler og undervisning i IM

I denne podcast har vi samlet udvalgte taler og undervisning fra Indre Missions landsarrangementer.

Forkyndelse på farten

Optagelserne på denne side har det til fælles, at de ønsker at forkynde Guds ord, så det får betydning for dig og din tro. Du kan lytte, lige når det passer bedst for dig - både her og i din podcastplayer. Flere af optagelserne findes også som video, se kanalen Forkyndelse.

Elsker du mig? Vil du være sammen med mig? Må jeg hjælpe dig? Ud fra disse tre spørgsmål forkynder efterskoleforstander Tonny Dall Sørensen til aftenmødet på Gensynsfesten den 18. september 2021.

Gennem oplæg, refleksioner og drøftelse blev der stillet skarp på, hvad det seneste år med corona-epidemien har sat af aftryk, og hvad vi særligt skal være opmærksomme på i den kommende tid i IM og IMU.

Oplæg ved Irene Aarestrup fra Vejle, der er psykolog og sognepræst Filip Kildeholm fra Løsning. Optagelsen er fra IMs Gensynsfest den 18. september 2021 på Mørkholt Strand Camping.

Sognepræst Erik Holmgaard forkynder her om "candyfloss teologi" contra Guds frisættende evangelium. Optagelsen er fra det sidste online møde på Indre Missions Hus i coronaperioden.

Simon Hauge Lindbjerg forkynder her om Gideons oplevelser med Gud og om, hvordan vi kan spejle os i Gideons forhold til Gud. Han starter med at genfortælle historien om Gideon fra Dommerbogen.

Optagelsen er fra et online møde på Indre Missions Hus i coronaperioden.

Helle Viftrup forkynder her om Guds forskellige måder at tale til os på, og hvordan vi kan høre hans stemme.

Mødet er fra et online møde på Indre Missions Hus i coronaperioden. 

Det er kendetegnende for Gud, at han kalder på sin skabning, for han er fællesskabets Gud. Vi har det største håb foran os, og det gør os i stand til at leve livet, til at være i mission og til at have et stærkt håb om, at en dag skal Gud sætte os alle fri.

Det er nogle af de pointer IMUs landsleder Niels Hankelbjerg Mortensen har med i sin forkyndelse fra Indre Missions online årsmøde. Optagelsen er fra missionshuset i Odense den 6. juni 2020.

Landsleder i Bibellæserringen Lasse Holmgaard Iversen forkynder her om den trøst som Guds ord og løfter giver os. Mødet er fra et online møde på Indre Missions Hus i coronaperioden.

Ungdomskonsulent Nikolai Meyer Møller fortæller om, hvordan det er at leve i en kultur, hvor alt skal være perfekt - og så alligevel indse,  at han laver fejl på fejl. Undervejs får han selskab af sin ven Peter Møller.

Optagelsen er fra et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Vi er stadig i corona-krisen, og der er brug for forkyndelse om liv og håb. Det tema tager Frede Ruby Østergård, der er generalsekretær i Promissio op ifbm. et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Vi er midt i corona-krisen, men alligevel er det en skøn tid, vi lever i. Hør forstander og fritidsforkynder René Brorson sætte flere ord på det i denne tale, som er fra et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Tvivl, sorg og kriser skaber mørke i vores liv, og det kan være svært at tro på, at der er én som har styr på situationen. Morten Mouritzen er sognepræst og tager os med tilbage til disciplenes første møde med Jesus efter opstandelsen i denne prædiken, som er optaget ifbm. et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Midt i corona-krisen har italienske børn tegnet en regnbue og mindet os om, at det bliver godt igen. Det er udgangspunktet for Vibeke Sode Hjorths tale. Her kommer hun bla. omkring Guds løfter til Noa og Johannes' åbenbaring. Vibeke Sode Hjorth er teolog og leder af hjemmesiden adamogeva.dk. Optagelsen er fra et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Daniel Præstholm udfolder disciplen Peters bekendelse "Du er Kristus, den levende Guds søn" i denne optagelse, som er fra et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown. I talen henviser han bla. til bibelteksten fra Matt. 16,13 og frem. Daniel er undervisningskonsulent i Indre Missions Ungdom.

Peter Nord Hansen sætter i denne tale fokus på at være barn af Gud. Hvilken betydning har det for vores liv - og er Gud far for alle mennesker? Peter er vicegeneralsekretær i Indre Mission, og optagelsen er fra et online møde på Indre Missions Hus under corona lockdown.

Forkyndelse ved Jakob Søvndal ifbm. Indre Missions Årsmøde 2019 i Skive. Emnet er "Frigørende Jesus". Talen er tre kortere oplæg, der er sat sammen.

En ny verden med nye valg. Oplæg ved Daniel Ziggy Skafte Russell, volontør i IMU. Optagelsen er fra Indre Missions Årsmøde 2019.

Om at være en lydig tjener i Guds globale plan. Oplæg ved Majken Strømme Rokni, tværkulturel medarbejder i Indre Mission. Optagelsen er fra Indre Missions Årsmøde 2019.

Hvorfor der er brug for kristen seksualundervisning til de yngste? Oplæg ved Jacob Munk Jensen, projektmedarbejder på AdamogEva.dk. Optagelsen er fra Indre Missions Årsmøde 2019.

Åbn dialogen med fordomsfulde mennesker – SnakTro sammen! Oplæg ved Robert T. Svendsen, konsulent og evangelist i SnakTro. Optagelsen er fra Indre Missions Årsmøde 2019.

Er vi på vej til bymission og hvad med børnene på landet? Oplæg ved Erik Bertelsen, tidligere medlem af landsudvalget i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Optagelsen er fra Indre Missions Årsmøde 2019.

Prædiken ifbm. den afsluttende gudstjeneste på Indre Missions Lederkonference 2019. Per Damgaard Pedersen tager udgangspunkt i et kort bibelvers fra 2. Mosebog 33, 22: Og Herren sagde: "Her hos mig er der et sted, stil dig på klippen". Konferencens tema var "Han elskede os først - derfor".

Oplæg ved sognepræst Jørgen Johansen ud fra emnet "Ræk ud". Optagelsen er fra Indre Missions Lederkonference 2019, som havde temaet "Han elskede os først - derfor".

Oplæg ved sognepræst Henrik Arendt Laursen ud fra emnet "En langt bedre vej" og bibelteksten i 1. Kor. 13. Optagelsen er fra Indre Missions Lederkonference 2019, som havde temaet "Han elskede os først - derfor".

Sognepræst Per Damgaard Pedersen læser et bibelvers fra 1. Joh. 4, 19 og deler nogle tanker ud fra verset. Optagelsen er fra lørdag eftermiddag på Indre Missions Lederkonference 2019, hvor temaet var "Han elskede os først - derfor".

Sognepræst Per Damgaard Pedersen læser et bibelvers fra Fil. 2, 5 og deler nogle tanker ud fra verset. Optagelsen er fra lørdag eftermiddag på Indre Missions Lederkonference 2019, hvor temaet var "Han elskede os først - derfor".

Oplæg ved redaktør i Bibellæserringen Cecilie Thams Nord Hansen ud fra emnet "Kristus Alene". Optagelsen er fra Indre Missions Lederkonference 2019, som havde temaet "Han elskede os først - derfor".

Ungdomskonsulent Andreas Bøge læser et bibelvers fra Ef. 2, 10 og deler nogle tanker ud fra verset. Oplægget afsluttes med bøn og en opfordring til refleksion. Optagelsen er fra lørdag formiddag på Indre Missions Lederkonference 2019, hvor temaet var "Han elskede os først - derfor".

Oplæg ved sognepræst Erik Holmgaard ud fra emnet "Min livsmission". Optagelsen er fra Indre Missions Lederkonference 2019, som havde temaet "Han elskede os først - derfor".

Ungdomskonsulent Andreas Bøge læser et bibelvers fra 1. Tim. 2, 4 og deler nogle tanker ud fra verset. Oplægget afsluttes med bøn og en opfordring til refleksion. Optagelsen er fra fredag aften på Lederkonferencen 2019, hvor temaet var "Han elskede os først - derfor".

Oplæg ved rektor Børge Haahr Andersen på Indre Missions Lederkonference 2019. Emnet for oplægget er "Med livet på spil" med udgangspunkt i bibelteksten fra Matt. 25, 31-46. Konferencens tema er "Han elskede os først - derfor".

Bibeltime af pensioneret sognepræst Frede Møller. Emnet er "Fald og oprejsning" og handler om kong David ud fra 2. Sam. 11, 1-27. Optagelsen er fra Seniorcamping 2 2018 på Mørkholt Strand Camping.

Forkyndelsen lørdag aften på Indre Missions Årsmøde 2017 i Skjern. IMBs forstander Robert Bladt taler over emnet Tændt og Sendt.

Prædiken fra gudstjenesten på Mission2015.dk

Forkyndelse søndag formiddag på Missionskonferencen 2015.

Bibelrefleksion fra søndag formiddag på Missionskonferencen 2015

Forkyndelse fra lørdag aften på Mission 2015

Undervisning lørdag eftermiddag på Mission 2015

Undervisning lørdag formiddag på Mission 2015

Bibelrefleksion lørdag formiddag på Missionskonferencen 2015.

Forkyndelse fredag aften på Missionskonferencen 2015.