uTROligt

uTROligt

Hvordan giver vi troen videre til næste generation? uTROligt er en samtalepodcast hvor værter og gæster vender forskellige vinkler på trosoplæring i hjem og menighed. Nyt afsnit to gange om måneden. Musik: Andreas Abildtrup Nørgaard

Hvordan giver vi troen videre?

Det er afgørende for kirkens fremtid, at næste generation får mulighed for at lære Jesus at kende og bliver klogere på, hvad det vil sige at tro. Men hvem har ansvaret for, at vores børn og unge bliver oplært i den kristne tro? Vi ønsker med denne podcast at inspirere til trosoplæring i hjem og menighed.

I dette afsnit taler Steen, Niels og Gitte om, hvad trosoplæring grundlæggende er. Er det en teologisk disciplin eller hvad mener vi egentlig, når vi siger trosoplæring. Hvad skal vi kunne som forældre, for at give troen videre til næste generation?

I dette afsnit er Gitte Rasmussen taget på besøg hos sognepræst Jakob Olesen fra Ryslinge for at snakke om brug af velsignelsen i familieandagten. Hvor kommer velsignelsen fra og hvad betyder den?Kan vi bruge den i vores familieandagt og hvordan? Eller hører den først og fremmest til i kirken under gudstjenesten.

I dette afsnit er Gitte Rasmussen på besøg hos familien Olesen i Ringkøbing. Her snakker hun med Marianne og Jakob og deres 10-årige søn Samuel om hvordan de bruger bønnen i andagten og i hverdagen. Hvordan lærer man at bede, hvad stiller vi op når Gud giver et andet svar end de vi havde ønsket og hvad gør vi, hvis vi oplever det svært at bede?

Hvor lærer vi Gud at kende? Hvad er andagt og findes der en rigtig måde at holde andagt på?
Det er i Bibelen og i bønnen vi lærer Gud at kende, men det kan tilgås på mange måder.
Det er noget af det Steen, Niels og Gitte kommer ind omkring i denne samtale.

Hvordan giver vi troen videre. I dette afsnit taler Steen, Niels og Gitte om andagt. Hvad er en andagt og hvordan har vi håndteret det som forældre. Hvorfor er det overhovedet vigtigt for os, at holde andagt som familie?

I det første afsnit af uTROligt præsenteres podcastens tre værter: Gitte Rasmussen, Niels Hankelbjerg Mortensen og Steen Møller Laursen. Hvem er vi, og hvad er vores troshistorie? Vi deler også tanker om, hvorfor vi mener, det er vigtigt at sætte fokus på trosoplæring i hjem og menigheder.