Troshistorier

Troshistorier

David Ingemansen interviewede fra efteråret 2017 til sommeren 2020 mennesker med en spændende historie om tro. Gå på opdagelser i de mange personlige fortællinger om, hvordan Gud virker i menneskers liv. 

Menneskers fortællinger om hvem Gud er

Med podcasten Troshistorier ønsker vi at fortælle den gode historie om, hvordan Gud virker i menneskers liv helt konkret. Det kan være gennem et langt liv som kristen eller oplevelsen af at møde Gud for første gang. Lyt til de opmuntrende historier her eller i din podcastplayer.

Andreas er vokset op i hjem, hvor troen og kristendommen har været en naturlig del af livet. Andreas har oplevet at være i perioder, hvor han ikke ønskede at tro på Gud, men kom tilbage til Gud igen efter en kammerat en dag inviterede ham med i kirke igen. Andreas fortæller levende om sin tid på højskole i USA, og hvordan han har oplevet Gud der.

Agnethe fortæller, hvordan hun begyndte at finde en ny tillid til Gud gennem fællesskabet og nærværet i hendes lokale folkekirke. Som teologistuderende oplevede hun det stærkt at møde emner som gudsbillede, skyld og skam - og det ændrede radikalt den måde, hun opfattede Gud og livet med ham.

Niklas' historie handler om, hvordan Gud mødte ham på en teenlejr, og hvordan hans nye tro vendte op og ned på hverdagen og gav ham en nyt retning på vandring med Gud som en makker i livet.

Noa deler en troshistorie fyldt med taknemmelighed for livet, og at Gud greb ind og hjalp ham og hans familie igennem en svær tid med sygdom og hjerteoperationer. Han deler et rørende vers fra Salme 73,26, som giver ham håb. Det lyder: “Om end min krop og mit hjerte forgår, så er Gud for evigt mit hjertes klippe og min lod.”

Tascha voksede op i Korning, og blev sendt afsted i børne og juniorklub, selvom hun voksede op i et ikke kirkevant hjem. Særligt hendes mormors tro inspirerede hende til at dykke mere ned i troen omkring konfirmationen, og det blev gradvist til en stærk overbevisning i hende. Tascha deler, hvordan hun oplevede et åndehul og et kristent fællesskab, hvor man er elsket lige som man er. Hun deler også tanker om at være en kristne forældre og opdrage børn i troen på Jesus.

Vivian og Jens Hvenegaard er i dag en del af IM-fællesskabet i Tommerup, men de har ikke altid været en del af et kristent fællesskab. De fortæller, hvordan de fandt vej til troen på Jesus efter, at Vivian havde undersøgt mange forskellige religioner og muligheder. Det er et rørende vidnesbyrd og de deler begge, hvordan Gud har været med dem gennem svære tider med sygdomsforløb og udfordringer.

Karoline havde sin første oplevelse af, at troen blev personlig for hende på konfirmandkursus. Der oplevede hun at have en erfaring af Gud. Der startede en vandring med Gud, hvor Karoline har søgt at finde ro i sin relation til Gud. Det var ikke altid nemt og på bibelskole fik Karoline på ny lov til at slippe sin vrede overfor Gud og se ham i et nyt lys.

Bjarke er kristen og gamer. Han har startet K1ng Above K1ngs, der forsøger at kombinere kristendom og gaming. Han deler sin troshistorie, og hvordan Gud har været en del af hans liv. 

Hvis du vil læse mere om Bjarkes arbejde med K1ng Above K1ngs, så kan du læse mere her: http://www.kakimu.dk

 

 

Asger oplevede for alvor, at troen blev udfordret og fik ny betydning på et bibelskoleophold i Norge som ung. Han deler fortællingerne fra sit liv som ansat i forskellige kirkelige organisationer, og hvordan et møde med en nyomvendt, tidligere muslimsk, mand i Spanien satte gang i vigtige tanker og refleksioner i hans liv.

Efterskolelærer Kirsten Østerby fortæller, hvordan troens betydning voksede, da hun kom på efterskole og senere, da hun blev en del af KFS (Kristeligt Forbund for Studerende). Hun deler, hvordan tvivlen, om Gud virkelig findes, har fyldt en del gennem årene. Et ophold i Israel og undervisningen om løfterne, der knytter sig til Israel har hjulpet hende med at finde tillid til, at Gud er der, og at han holder sine løfter.

Peter oplevede som præstesøn i Nordjylland fra start af kristendommen som en naturlig del af livet. Der skete dog alligevel noget afgørende nyt for ham, da han tog til et studentermøde i Sverige. Gennem livet har Peter undervist i kristendommen og han deler ud af de store opdagelser, som han har gjort sig i arbejdet med Bibelen. Til sidst lukker Peter op for, hvordan hans tro blev påvirket af et længere sygdomsforløb.

Hvordan opleves det kristne fællesskab, når man ikke tror på Gud? Det fortæller Steffanie Holmgaard om i denne episode af Troshistorier, når hun deler sin vandring i sine ungdomsår fra ikke at være kristen til at kende Jesus og følge efter ham.

Frank har boet mange steder i sit liv. Gennem alle årene har han oplevet, at Gud var med og viste vejen. Frank fortæller sin troshistorie, og han fortæller om sin glæde ved at dele evangeliet med andre.

Sognepræst Jendre Fyhn er opvokset i et hjem med tilknytning til Indre Mission, men har gennem sit ungdomsliv været i en længere proces, hvor han skulle finde glæden ved troen og trygheden hos Gud trods den tvivl, han oplevede.

Peter Jensen bor i Esbjerg, er opvokset i et kristent hjem og er lige blevet ansat i Indre Missions Ungdom som konsulent. Peter deler ud af sin taknemmelighed over en opvækst i et kristent hjem og hans glæde over at være med til at skabe fællesskaber med fokus på samtale og medvandring i troen.

Arne Nørgaard fortæller sin troshistorie, og deler minderne fra en helt særlig aften i Agger i Vestjylland, hvor han begyndte at tro på Jesus. Arne deler sine hårdt tilkæmpede erfaringer efter et langt liv med Gud og giver en god opmuntring med på vejen.

Emilie begyndte som barn til spejder, hvor hun lærte at bede Fadervor. Det blev starten på en lang rejse hen imod et liv som en troende kristen. Emilie fortæller i denne episode om, hvilke tanker man gør sig, når man møder kirken udefra. Emilie deler også blandt andet glæden ved at have én, der altid lytter til hendes bønner.

Josephine Ladegaard deler i denne episode af Troshistorier, hvordan hun gennem mødet med kristne børne -og teenlejre oplevede kristendommen og begyndte at tro på Jesus. Josephine deler indlevende, hvilken forandring hun gennemgik i de år, og herefter taler hun med David om, hvilke konsekvenser dette møde har for hendes liv i dag.

Kristina Eskildsen studerer Kristendom, Kultur og Kommunikation i Aarhus. Hun blev kristen gennem invitationer til klub og lejre som barn, der førte til at hun tilmeldte sig til Sydvestjyllands Efterskole. Her blev troen en personlig virkelighed for hende, og den historie deler Kristina i denne episode af Troshistorier. Kristina er meget engageret og aktiv i kristne fællesskaber i dag, og hun deler sine opdagelser i livet med Gud, og særligt hvad hendes sabbatsår har bidraget med til hendes liv som kristen.

Forstander på Djurslands Efterskole og tidligere ungdomskonsulent i IMU. Bent deler passioneret ud af sin troshistorie, og om hvordan hans liv som kristen har formet sig helt siden han blev født ind i en kristen familie, og hvad det betød for ham, da han blev leder på en børnelejr for mange år siden.

Emilie er opvokset i en familie, hvor hun ikke kendte til den kristne tro. I tredje klasse så hun en flyer for en kristen sommerlejr. Hun tog med, og det blev gennem hendes barndom og unge teenageår afgørende for, at hun i dag er blevet kristen og er begyndt på det kristne liv med alt, der følger for en nyomvendt gymnasieelev.

Renés troshistorie har sit første vigtige nedslag på soldaterhjemmet i Holstebro, hvor han pludselig indså, at Jesus også elskede ham. Han fortæller om sine bedsteforældres omvendelse til tro på Jesus i en meget sen alder, og vi taler om, hvordan tro former hans liv og arbejde.

Villy har levet 71 år. 51 af de år som medarbejder i Guds mission. Han deler, hvordan en nærdødsoplevelse fra ungdommen ændrede retningen på hans liv. Herefter deler han ud af sine erfaringer og vidnesbyrd fra et langt liv i troen på Jesus Kristus.

Efterskolelærer Peter Bruun fortæller sin troshistorie, der startede i en kristen familie med en masse aktivitet i diverse klubber og i kirken om søndagen. Samtalen leder videre til Peters forståelse af Gud som en nådig og lyttende far, og den konsekvens det har for hans liv og arbejde.

Frederik er vokset op i et kristent hjem, og han deler vidnesbyrd om, hvordan troen udviklede sig gennem hans unge år ind i voksenlivet. Han har desuden skabt spillet SNAK og deler passioneret ud af sine drømme om dybe samtaler og formålsstyrede venskaber.

Hvordan mon det er at arbejde med mission i 40 år? Det kan du få et indblik i, når Egild deler ud af sin troshistorie og de erfaringer, som særligt betyder noget for ham, når han tænker tilbage på et langt liv med Gud.

Peter voksede op på Falster og var en fast del af det lokale kristne fællesskab med sin familie. Samtalen berører forskellige dele af hans liv med Gud, og vi snakker om, hvordan hans tro har påvirket hans arbejde og personlige liv. Hør blandt andet om Peters unge år, passionen for KFS og hans særlige forhold til Grønland.

Tilla er vokset op i et hjem, hvor forældrene ikke troede på Gud. Derfor blev Tilla ikke døbt og hun kendte ikke rigtig til kristendommen, før hun en dag mødte nogle personlige kristne på gymnasiet. Lyt med og hør, hvordan Tilla blev kristen, og hvad der gjorde, at hun blev overbevist om at tro på Jesus.

10 år hos de hellige, 10 år hos de rige og 20 år hos de fattige. Dette kunne være overskriften over korshærspræst Morten Aagaards arbejdsliv. Han beretter om sit eget liv som kristen i denne udgave af Troshistorier. Det rummer en ukuelig tro på, at Gud går med i livet, og Morten udfordrer alle til at træde ind i en større virkelighed og møde Gud.

Nicoline er vokset op i et kristent hjem, og hun oplevede tidligt i livet, at den kristne tro blev hendes redning fra lavt selvværd og udfordringer i skolen. Gennem hendes forældres engagement og åbenhed oplevede Nicoline, at evangeliet gav hende alt, som hun havde brug for.

Simon Nielsen er på besøg i studiet og fortæller om sin vej til personlig tro. Der skete noget særligt en aften til et ungdomsmøde, hvor Simon tog et valg om at følge Jesus. Lige siden har der været op og nedture i hans liv som kristen, og dem fortæller han frimodigt og ærligt om.

18 år, kristen og fra Aars. Sådan kan Simon kort beskrives. Der er selvfølgelig meget mere at sige. Lyt med og hør Simons troshistorie, der særligt blev præget af nogle gode forbilleder på en bibelcamping i 7. klasse.

Sømandsmissionær Søren Eriksen fortæller om sin opvækst i et kristent hjem og den vigtige livslange tro, som den har givet ham. Søren fortæller levende om sin brand for at dele troen med grønlændere. I forhold til hans gudsbillede taler Søren særligt stærkt om Jesus, som den eneste vej til at kende en kærlig Gud.

Jubilæumsafsnit nummer 25 er med Nanna Dideriksen, der arbejder som ungdomskonsulent i IMU. Nanna var med i opstartsfasen med Troshistorier. Hun deler ud af sit liv med Gud i sin hverdag og fortæller om processen og historien bag Troshistorier.

Den hidtil yngste deltager i Troshistorier deler, hvordan mødet med et kristent fællesskab forandrede hendes tro. Hun oplevede en levende Gud, der også mødte hende i hverdagen. Men hvordan søger hun ham i sin hverdag? Lyt med og hør Sara dele sit trosliv.

Vi fortsætter samtalen med Troels, og i starten af denne episode deler Troels sin kamp med tvivlen og flere vidnesbyrd om Guds tilstedeværelse i hverdagen. Lyt med til sidste del af Troels’ spændende fortælling.

Troels har haft et spændende liv med Jesus, og han er fyldt af historier og oplevelser fra det liv. Det startede hjemme hos hans forældre i et kristent hjem, men særligt på en bibelcamping ændrede Troels’ tro sig for altid.

Hvordan starter man med at læse Bibelen? Fra side 1 selvfølgelig. Mai Froberg Sørensen læste Bibelen friskt fra start til slut. Dette førte hende først til synagogen i København, inden hun vendte sig til kristendommen. Lyt med og hør hendes historie.

Der sker bare noget, når man tager på højskole. Det gælder også for Søren, som oplevede på Børkop Højskole, at Jesus blev en personlig frelser for ham. Hør en spændende historie om Guds indgriben i Sørens liv.

Det hele startede, da en mormon bankede på døren hos Vitus. Hvad der fulgte var en spændende rejse med samtaler og refleksioner, indtil Vitus en aften satte sig ned, læste Johannesevangeliet og gjorde sig en stor opdagelse. Dette er et must-listen om universitetslektoren, der mødte troens virkelighed.

Forbered dig på at blive inviteret ind i det kreative univers sammen med højskolelærer Helle Viftrup. Hun deler ud af sine tanker om Gud, som en kreativ skaber, og åbner op for sine egne erfaringer. Lad dig blive udfordret af hendes anderledes måde at beskrive troen og kristendommen.

Peter Bastrup Madsen er opvokset i et kristent hjem, men han måtte alligevel tage et valg i 1.g om at følge Jesus. Hvorfor gjorde han det? Lyt med og hør hans historie, hvor vi også særligt taler om hans sygemelding med stress, og den effekt det fik på hans tro.

En kulturkristen islænding bliver kaldet til teologistudiet. Her får han en aften et møde med Jesus, som har ændret hans liv. Hør Bjørns spændende beretning om en broget og levende vej til Jesus. Samtalen handler bl.a. om et komplet Gudsbillede med både kærlighed og retfærdighed.

For to år siden sagde Mette ja til en invitation fra en studieveninde om at tage med i kirke. Det var så spændende, at hun allerede var der igen søndagen efter. Lyt med for at høre en fantastisk historie om 5 måneder i Mettes liv, der kulminerede med, at hun blev kristen. Vi snakker også en del om udfordringerne ved at blive kristen og komme ind i et kristent fællesskab.

En ung fyr fra Vestjylland med en fortælling om et liv, hvor praksis og mission blev grundlag for, at han greb troen på Jesus helt personligt. I samtalen taler Filip om hverdagsmission, discipelskab, og hvorfor Jesus er den største og vildeste frelser for ham.

Thilde blev kristen for mindre end et år siden. Hun mødte en Gud, der elsker, gennem en kirke, Kronjyllands Frimenighed, som ligeledes mødte hende med kærlighed. Det kristne fællesskabs åbenhed og kærlighed var vejen til troen for Thilde. Hør hendes gribende beretning i denne episode.

Michael Mørch læser en phd. i systematisk teologi på Dansk Bibel-Institut. Han familiefar til tre, og i denne episode deler han ud af sine kampe med Gud. Den vigtige besked fra et åndeligt forbillede i gymnasiet og tankerne, om hvem Gud er, fylder meget i denne spændende samtale.

Troen kommer af det, der streames. Det kunne være en overskrift for Jonas’ arbejde. I denne episode deler Jonas ud af sin egen erfaring i mødet med den personlige Gud. Herefter taler vi om Jonas' tanker vedrørende spørgsmålet: “Hvem er den Gud så, som jeg tror på?”. Til sidst falder snakken på arbejdet med kristne handicappede og deres vidnesbyrd og tro.

Sømandsmissionæren med et brændende hjerte for Jesus. Knægten fra landet som fandt den personlige tro i årene på efterskolen. Jørgen Knudsen deler flere spændende historier og har et godt budskab til den kristne, der drømmer om at være i mission.

En ung fyr fra et meget spirituelt hjem begynder til konfirmandundervisning. Han er i den periode meget antireligiøs og dyrker idéen om mennesket som sin egen Herre. Til konfirmationsgudstjenesten skulle der ske noget, som ville ændre Daniels liv radikalt. Lyt med og hør om Daniels spændende rejse på troens vej.

En kristen tatovør? Ja, den er måske ny for nogle lyttere, men det er simpelthen, hvad Peter har brugt en del af sit arbejdsliv på. Peter taler om et liv som kristen uden for “boksen”. Samtidig deler han erfaringer og tanker fra sit sygdomsforløb, og hvordan det har påvirket hans billede af Gud.

En ung fyr med brand for Gud. Filip taler om en maskulin Gud. Han taler om tvivl og fortæller historier fra sit liv med Gud og sit liv i den kristne kirke. Måske taler han også lidt om amerikansk hiphop? Lyt med for at finde ud af mere.

Steen og Charlotte havde nogle dejlige naboer i Videbæk. De var kristne. De bad for Steen og Charlotte i 10 år om, at de måtte møde Jesus. Hør Steen og Charlottes rørende beretning om deres møde med Gud.

Kresta mødte ikke Gud gennem sine forældres lærdom, men gennem sine børns erfaringer. Kresta og David taler om forskellen på det kristne fællesskab og “verden udenfor”, og samtidig deler Kresta beretningen om sit møde med kristendommen og Gud.

Hvad er indtrykket efter et helt liv med mission og arbejde i kristne organisationer? Bodil Skjøtt tager os på en kort rejse gennem sit liv og virke og deler samtidig spændende historier helt tilbage fra de tidlige år, hvor Gud mødte hende.

Historien fra efterskolelæreren med et langt liv med Gud. Per deler sine kampe med Gud gennem ungdommen og giver stærke vers videre til de unge. En ældre herre som gemmer på en overraskende frisk og autentisk relation med Jesus.

Historien om en ung evangelist i Volsmose. Sebastian fortæller om sit spændende kald til at arbejde blandt muslimer og sin brand for, at enhver kristen skal kende sin bibel.

Historien om vandringen fra ateisme til kristendom. Jacob fortæller levende og personligt om sit møde med kristendommen og hans vej fra ateistisk forum til dåben.