Lovsangsskolen

Lovsangsskolen

En podcast til dig, der er vild med lovsang. De tre værter tager hver 14. dag temperaturen på lovsangskulturen og går dybt i dilemmaer om tro, følelser, fællesskab, ledelse og meget mere.

Lovsang er mere end ord og melodier

Lovsangen har en central plads i det kristne fællesskab. Der følger derfor et ansvar med i valget af sange og formidlingen af budskabet. Toneart, tempo, musikernes evner, stilistiske valg og udtryk har indvirkning på den historie, musikken fortæller. En lovsangsleder skal både kende musikkens effekter og virkemidler og være god til at kommunikere med menighed og musikere. Det kræver god udrustning - og det er netop det, vi ønsker at give.

LOVSANG TIL ALLE! KOM OG FÅ! LOVSANG TIL ALLEEEE! Lovsangsskolen bevæger sig på kanten af naturens love. Kan det overhovedet lade sig gøre? Er det muligt at lede og lave lovsang for alle? Får værterne nogensinde svaret rigtigt på quizzerne? Har Michael fået kat? Der er mange spørgsmål at besvare i dagens episode, hvor der også er plads til et splinternyt segment, som er DIT segment – lytternes segment. Glæd dig til fabelagtige indspark fra formidable lyttere, som vælter værterne helt og aldeles omkuld.

"Eeeey, hvor synger jeg falsk i aften ..." eller "HEEEP! Se lige mig. Sikke en lyd, der kommer ud af migmigmigmigmig!" Hvis du har stået på en scene, så kender du formentlig alt til, hvordan hovmod og mismod flakker omkring som flagermus i en drypstenshule. Et billede, vi alle kan relatere til. Ironi kan forekomme. Episode 5 lyder måske på ydersiden mest til at appellere til musikeren eller lovsangslederen, som hopper op på store scener, men næææh nej. Én ting er, hvad lovsangslederen tænker. Noget andet er, hvad menigheden tænker. Måske en god omgang boller i karry kan løsne spændingerne op ...

ANANAS ALERT! Lovsangsskolen drikker selvplukket frugtjuice og dykker ned i danske lovsange – og det største stykke ananas sluges, når værterne går på rov i nye sange fra lovsangsbandet PåVej. Episoden kredser i sin helhed om nye, danske lovsange, og sprognørden får stillet sin trang, når ord og billeder analyseres på både dansk, engelsk og hjort-sk, mens værterne sætter pegefingrene ned på, hvor den moderne, danske lovsangsskat står stærkest og svagest i 2020.

Lovsangsskolen svælger i kritik – og ros! Ét af lovsangsmusikkens største kritikpunkter kredser om musikalsk ensartethed: "Hvorfor lyder al lovsang ens? Vi har brug for en musikalsk revolution!" Konstruktiv kritik er godt – credit er måske endnu bedre, men hvad stiller vi op, når vi modtager ros i vores tjeneste? Hvordan "giver vi æren videre" til Ham, der egentlig fortjener den? Episode 3 indeholder også trance-lignende tricks fra David, en bitter Nicolai og højstemte toner fra Michael.

Elsker, elsker ikke, elsker, elsker ikke ... åh, følelser. Det bedste og det værste; de tunge sten og de lette spring. Lovsangsskolen tager et hovedspring ned i følelserne. Denne episode tager dig desuden med til fest på ungdommens højborg hos Hillsong Young & Free, og dagen derpå dykker vi en tur ned i Nicolai's gamle musikhistorie-opgave. Michael er ligeså gået over historien med dagens quiz, og David forsøger at hænge på så godt, han kan.

Kom ind! Lovsangsskolen er en spritny podcast til dig, der er vild med lovsang. Undervejs i dette afsnit kan du lære værterne Nicolai Sørensen, Michael Nygaard og David Kristoffersen bedre at kende, og de vil tage dig gennem en række interessante emner allerede fra første færd. Trives lovsang bedst i et enmands-univers? Har Elevation Worship overtaget CCM-tronen? Kan jeg i virkeligheden sagtens leve uden et fællesskab? …og meget, meget mere.