Lovsangsskolen

Lovsangsskolen

En podcast til dig, der er vild med lovsang. De tre værter tager hver 14. dag temperaturen på lovsangskulturen og går dybt i dilemmaer om tro, følelser, fællesskab, ledelse og meget mere.

Lovsang er mere end ord og melodier

Lovsangen har en central plads i det kristne fællesskab. Der følger derfor et ansvar med i valget af sange og formidlingen af budskabet. Toneart, tempo, musikernes evner, stilistiske valg og udtryk har indvirkning på den historie, musikken fortæller. En lovsangsleder skal både kende musikkens effekter og virkemidler og være god til at kommunikere med menighed og musikere. Det kræver god udrustning - og det er netop det, vi ønsker at give.

Lovsangsskolen svælger i kritik – og ros! Ét af lovsangsmusikkens største kritikpunkter kredser om musikalsk ensartethed: "Hvorfor lyder al lovsang ens? Vi har brug for en musikalsk revolution!" Konstruktiv kritik er godt – credit er måske endnu bedre, men hvad stiller vi op, når vi modtager ros i vores tjeneste? Hvordan "giver vi æren videre" til Ham, der egentlig fortjener den? Episode 3 indeholder også trance-lignende tricks fra David, en bitter Nicolai og højstemte toner fra Michael.

Elsker, elsker ikke, elsker, elsker ikke ... åh, følelser. Det bedste og det værste; de tunge sten og de lette spring. Lovsangsskolen tager et hovedspring ned i følelserne. Denne episode tager dig desuden med til fest på ungdommens højborg hos Hillsong Young & Free, og dagen derpå dykker vi en tur ned i Nicolai's gamle musikhistorie-opgave. Michael er ligeså gået over historien med dagens quiz, og David forsøger at hænge på så godt, han kan.

Kom ind! Lovsangsskolen er en spritny podcast til dig, der er vild med lovsang. Undervejs i dette afsnit kan du lære værterne Nicolai Sørensen, Michael Nygaard og David Kristoffersen bedre at kende, og de vil tage dig gennem en række interessante emner allerede fra første færd. Trives lovsang bedst i et enmands-univers? Har Elevation Worship overtaget CCM-tronen? Kan jeg i virkeligheden sagtens leve uden et fællesskab? …og meget, meget mere.