Bibelsnak

Bibelsnak

En samtalepodcast hvor Anders Bjerregaard og Peter Bastrup læser en bibeltekst sammen og efterfølgende taler om det, de har læst. Dyk ned i Bibelen i godt selskab og få nye perspektiver på Bibelens budskab.

Vi vil sprede bibelglæde

Hvis Bibelen virkelig er Guds ord, så er det fjollet ikke at åbne den. Det gør vi derfor i denne podcast, som viser, hvor let det er at starte en givende samtale om Bibelen. Og måske bliver du klogere undervejs? Vi deler i hvert fald ud af tanker og viden, om det vi læser.

I dette afsnit af Bibelsnak tager Anders og Peter kapitel 9 af Markusevangeliet under kærlig behandling. Vi skal snakke om disciple, der ikke fatter en brik, vi skal snakke om hvordan vi skal forholde os til at tvivle og meget mere! 

 

Musik: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

I dette afsnit kildrer vi din øregang med endnu en historie om at folk var dårlige til at smøre madpakker for 2000 år siden, en historie om Jesus der tager sig en spadserertur midt ude på Genesaret sø OG historien om Jesus, der kommer med det vildeste dis af Peter! 

Musik: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

 

 

I dag er vi kommet til kapitel 7 af Markusevangeliet! Vi skal snakke om hvordan Nazareth egentligt minder lidt om en lille vestjysk flække og om vi må spise bacon i dag. Alt det og meget mere. 

 

Musik: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

I dag tager vi et nærmere kig på kapitel 6 af Markusevangeliet. Vi snakker om hvordan Jesus minder om en gæv vestjyde, der har klaret sig godt og hvordan man for 2000 år siden var rigtig dårlige til at smøre madpakker! 
Det og meget mere i dette afsnit. 

Musik: Acid Trumpet af Kevin Macleod

Anders og Peter ser i dette afsnit på kapitel 5 af Markusevangeliet. Her er der kæmpe drama, da Jesus får 2000 svin til at begå selvmord, og så viser han sig også fra sin gode side, når han vækker en lille pige op fra de døde. Dette og meget mere i dette afsnit. 

 

Musik: Acid Trumpet af Kevin Macleod

Vi er nået til kapitel fire i gennemgangen af Markusevangeliet. Lyt med når Anders og Peter kigger nærmere på budskabet i denne bibeltekst.

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

Anders og Peter dykker i dette afsnit af Bibelsnak ned i Markusevangeliet kap. 3.

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

I dette afsnit graver Anders og Peter efter guld i det andet kapitel af Markusevangeliet.

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

Anders og Peter tager hul på en ny bog i Bibelen. I dette afsnit kaster de sig over kapitel 1 i Markusevangeliet.

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

Sidst snakkede vi om, hvordan den kristne leders CV skal se ud. I dette afsnit skal vi snakke om, hvordan den kristne helt generelt skal opføre sig. Der er retningslinjer for unge og gamle, for mænd og kvinder. Hvad betyder det mon at kvinder skal underordne sig? Det og meget mere snakker vi om i dette afsnit af Bibelsnak. 

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

I dette afsnit taler vi om Paulus' brev til Titus. Vi kommer vidt omkring fra spørgsmålet om hvorvidt Paulus er racistisk indstillet overfor folk fra Kreta, til den kristne leders ideelle CV. 

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

Der er ikke sket meget på Bibelsnak de sidste mange måneder, men det kommer der til at gøre nu! I dette korte afsnit kan du høre lidt om de nye værter og hvad de tænker om fremtiden for podcasten. 

Musikintro: Acid Trumpet af Kevin MacLeod

Hvorfor slutter Apostlenes Gerninger så pludseligt? Hvad skete der egentligt med Paulus, Peter og de andre? Og hvad skal vi bruge det hele til? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Får Paulus omvendt kong Agrippa, og hvorfor bliver Festus så oprørt over det Paulus siger? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Paulus' vidnesbyrd får jøderne til at gå amok - hvorfor? Og hvorfor får de romerske soldater pludselig kold sved? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvor langt tid har Paulus egentligt prædiket før en ung mand falder ud af vinduet og dør? Og hvad er Paulus' forhold til Efesos? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad må det egentligt koste at tro på Jesus? Og kan vi forvente modstand, når man gør? Anders Bjerregaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor opstår der altid ballade, hvor Paulus er? Og hvad sker der med de to synagogeforstandere, hvis der overhovedet er to? Linda Engedal Bøge er gæst hos sin mand Andreas Engedal Bøge som er vært.

Hvad kan vi lære af Paulus måde at forkynde evangeliet til folk i Athen? Og hvad sker der, når folk forstyrrer status quo? Linda Engedal Bøge er gæst hos sin mand Andreas Engedal Bøge som er vært.

Paulus er for vild - vi skal snakke lidt om, hvordan i alverden han kan være så vedholdende i sin tjeneste til trods for modgang. Men også hvornår og hvordan man deler, at man er kristen, når man er i en ny sammenhæng. Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er der nogle, som er forudbestemt til frelse og fortabelse eller hvorfor står der, som der står? Og hvad kan vi egentligt lære af menigheden i Antiokia? Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan reagerer vi, når Gud det eneste sted griber ind og det andet sted ikke gør? Og hvorfor får Herodes, så voldsom en død? Lena Vejen Knudsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er jøderne Jerusalem her gode forbilleder, selvom de tager fejl? Og hvorfor er vi så bange for givertjenesten? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor får de egentligt Helligånden inden dåben? Og hvordan skal vi håndtere tungetale i dag? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Saulus opdager virkeligt, at han tog fejl, men hvad sker der egentligt i Damaskus, og hvad kan vi lære af Ananias, som kommer og hjælper Saulus? Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er forfølgelse altid en dårlig eller bruger Gud det nogle gange til noget godt? Og så skal vi følge Filip på missionsrundtur, hvor vi bl.a. kommer ind på, hvad det vil sige at høre Helligåndens stemme. Daniel Boel Nielsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal høre Stefanus' vilde forsvarstale, hvor han virkelig går til de jødiske ledere. Hvad skal vi bruge den her beretning til? Og hvad kan vi lære af Stefanus? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvem er ham Gamaliel, som pludselig ud af det blå rejser sig op og trækker i nødbremsen før de andre slår apostlene ihjel? Og har vi her "bevis" for den kristne tros sandhed? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor skal vi nu hører den her historie om død? Og hvad siger den os egentligt om Gud? Det er nogle af de ting vi skal snakke om i denne uges udgave af bibelsnak. Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Johannes og Peter er tilbage hos ypperstepræsten, og den her gang er der ikke noget med at flygte eller bande på, at de ikke kender Jesus. Den får fuld gas med forkyndelsen af evangeliet. Hvad er vi så bange for i dag? Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det skal handle om helbredelser både den psykiske og den fysiske. Og så skal vi have en god snak omkring synd, og hvor akavet det kan være at snakke om det. Peter Møller Kristensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det går amok, mens de beder i lejligheden, men hvad har det at sige os om Helligånden her i 2019? Og hvad sker der lige for, at fisker-Peter pludselig kaster om sig med  bibelreferencer, som en veludlært skriftklog? Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Andreas Engedal Bøge bibelsnakker med ungdomskonsulent Nanna Dideriksen om Apostlenes Gerninger kap. 1.

Daniels profetier er spot-on de virkelige hændelser ude i fremtiden - så hvad han har ser omkring frelse og fortabelse er vist værd at dykke ned i. Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Daniel fortsætter de mærkelige syner, men nu kommer en vild mand, som mest af alt minder om en superhelt vi måske kender fra nytestamente. Hvad skal vi bruge det til? Ungdomskonsulent Nanna Dideriksen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er synd egentligt, og hvad kan vi lære af Daniels måde at gå til Gud på med sin og folkes synd? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad i alverden foregår der? Gedebukke og væddere - hvad skal Daniels syn fortælle os? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt at høre om? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Daniel har alle mulige mærkelige syner, men hvad skal vi egentligt bruge syner om dyr og jerntingester til? Måske Daniel ser Jesus et sted. Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Børnebogsklassikeren Daniel i løvekulen, men hvad kan vi lære af Daniel, og han måde at håndtere landet love, når de går imod ens tro? Sociologistuderende Peter Jensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det flyder med danske ordsprog – skriften på væggen blandt andet. Og vi finder ud af, det ikke er nogen god ting, når Gud vælger at kommunikerer sådan. Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi har her Nebukadnesars bekendelser her, og hvor er det vildt, at jordens mægtigste konge er så ærlig. Og er det ikke mere Nebukadnesars bog indtil videre? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære om bøn af Daniels tre venner? Og hvem er den 4. mand i ildovnen egentligt? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære af Daniels gode og trofyldte måde at håndtere det hele på? Og hvor smart et politisk træk er det egentligt, det Daniel gør? Line Reckweg Nissen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

At leve i et samfund, hvor dine værdier er anderledes end de andres kender Daniel og hans venner godt – så hvad kan vi lære af dem? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Boaz’ taktik virker, og han bliver løser for både Ruth og No’omi. Og vi ser, at Boaz og Ruth bliver bedsteforældre til Kong David. Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor burde alle mænd se på Boaz og tænke: Sådan vil jeg være? Og hvad gør vi, når en dansk 92-oversættelse har en fejl? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Ruth er en af de modigste mennesker i hele Bibelen, men hvorfor? Og ligner det ikke mere og mere en kærlighedsfortælling? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan en bibelsk bog handle om, hvordan en familie flytter fra Israel? Er de ikke landsforrædere? Og hvad kan vi lære om venskab af Ruth? Ungdomskonsulent Jim Pfrogner er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Alt formår jeg! Kan det virkeligt passe? Strammer Paulus ikke lige skruen lige lovligt hårdt? Og hvordan skal vi kunne glæde os altid eller aldrig bekymre os? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan Paulus regne alt, hvad han kan for tab og underskud, er det ikke lidt sortseer-agtigt? Og kan vi lære noget af at kigge mere fremad end bagud? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

I dette afsnit ser vi en af verdens ældste lovsange, og vi taler sammen om Paulus’ store udfordring til os. For hvordan arbejder man med frygt og bæven på sin frelse? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan døden være en vinding for Paulus? Og arbejder Jesus konstant i os som kristne? Efterskolelærer Betina Palmqvist er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Ender Jonas ikke med at blive den mest succesfulde profet i GT? Men hvorfor bliver han så så sur? Og hvad er det for en komedie Gud spiller? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan vi spejle os selv i Jonas eller er han bare en klaphat, som flygter fra Gud? Og hvad sker der lige med den store fisk – historie eller lignelse? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Pennen er spidsen og Jakob råber nærmest de sidste formaninger ud i hovedet på os, men får vi alligevel en fornemmelse af et kærligt Jakob-hjerte til sidst? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan man virkeligt be’ dårligt, og hvordan gør man det? Og kan man som menneske være skyldig i plagiat mod Gud? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er tungen virkeligt sat i brand af helvede, og hvorfor skal lærer dømmes ekstra hårdt, og hvordan kan misundelse og selvhævdelse være en visdom? Gymnasieelev Simon Mejdahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jakob smider den ene store udfordring efter den anden i hovedet på os. Så hvad udfordrer det os så til? Og er det ok, at det stikker lidt? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kan Jakob mene, hvad han skriver? At man ikke får noget, hvis man beder til Gud og tvivler? Og hvad sker der, hvis man ikke er en gerningens gører? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Er det afgudsdyrkelse af balsamere Jakob? Og hvad kan man som forælder eller kommende forælder lære af Josef? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det lyder ikke, som velsignelser, men det er, hvad Jakob kalder det. Kan vi se en profeti om Jesus, og hvad har Jakob at profetere over Josef? Teologistuderende David Ingemansen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er Jakob sådan på tværs, når Josef har regnet ud, hvordan det skal foregå? Er det fordi Gud arbejder på tværs af, hvordan vi tænker om tingene? Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Josef er en udspekuleret mand, som virkelig forstår at bruge sine evner. Og så har Jakob en god forståelse af, at han ikke er hjemme endnu. Noget vi måske kunne lære noget af. Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det er en voldsom indsigt Josef har, og der er bestemt en masse at lære af hans relation med Gud og en forståelse for Guds planer. Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Juda stepper op og viser, hvad det vil sige, at elske et andet menneske. Men hvordan kom det så vidt, at Juda var nødt til det? Og hvad sker der egentligt for Josef? Alex Gene Sandberg er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

I kapitel 43 drikker både Josef og hans brødre sig fulde. Men hvordan forholder vi os egentligt til alkohol og det at være fuld? Er det overhovedet en synd? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad har Josef egentligt gang i? Hvorfor behandler han sine brødre så dårligt? Og igen igen får vi den melodramatiske Jakob at se. Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Det var godt nok lang tid Josef skulle vente, men nu er han pludselig verdensmand i Egypten. Men det er jo ikke noget særligt helligt job han har? Hvad siger det til os i dag? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Har vi glemt drømme, som en sprog Gud kan tale til os igennem? Og hvorfor tillader Gud, at mennesker dør? Teologistuderende Kasper Bergholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvordan kan Josef være så cool og modstå den ene fristelse efter den anden? Og betyder det, at Gud er med en, at alting lykkes for en? Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor har Onan lagt navn til Onani, og er der overhovedet noget galt i at onanere? Og hvad har Jesu tip-tip-tip-oldemor og far gang i? Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Kender du det at have en irriterende lillebror – det gør Josefs brødre, og vi kan måske godt forstå dem. Men da de vil slå ham ihjel møder vi en overraskede godhjertet Ruben. Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor ved Jakob, at der er afguder i hans hus? Og hvordan graver vi vores afguder ned i dag?  Forstander på KFS' ledertræningscenter Jakob Højlund er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad gør vrede egentligt ved menneske, og hvordan kan det gå til, at Esau ikke længere er det? Og har Jakob nu fået et personlig forhold til Gud? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jakob kommer i brydekamp med Gud eller hvad? Og hvorfor kan Gud ikke besejre ham så? Og har teksten noget at sige om Jesus? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad har Rakel gang i? Hun stjæler husguder hos sin far og er snedig nok til at holde dem skjult. Og har Jakob overhovedet et personligt forhold til Gud eller er det bare ”fars Gud”? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Jordens mærkeligste konkurrence findes i dette kapitel, og Jakob viser sig at være et kæmpe skvat, mens Lea og Rakel udkæmper kampen: Hvem kan få flest børn? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad skal der ske før man er gift? Skal der indgås løfter i en kirke eller er det sex, der gør det? Og hvem er det en god ide at gifte sig med? Missionær Arne Nørgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor dukker der en stige op i Jakobs drøm? Hvad betyder det? Og var Jakob overhovedet troende før mødet med Gud ved Betel? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Må kvinder godt være så handlekraftige i et samfund, hvor mænd synes at være ovenpå? Må man godt snyde og bedrage, og hvor behåret har Esau lige været? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad kan vi lære af Isaks måde at håndtere konflikter på her, og hvorfor gør Isak og Rebekka nøjagtig det samme som Abraham og Sara gjorde? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Opfordrer Bibelen til flerkoneri, og hvorfor har alle de "store" mænd i GT mere end én? Og hvad sker der for et par tosser, som Isak skal vælge imellem, når det gælder arveretten? Volontør Daniel Solgaard er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvor konkret må man bé til Gud? Og er det ikke frygteligt, at Rebekka og Isak ikke først forelsker sig før de bliver gift? Er arrangerede ægteskaber ikke modbydelige? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er det for en prøve Gud sætter Abraham på? Og hvor akavet må turen tilbage til mor Sara have været efter Abraham alligevel ikke skulle ofre Isak. Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor må Ismael ikke lege med Isak? Og hvorfor bakker Gud Sara op i hendes ønske om at sende Ismael og hans mor ud i ørkenen? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad sker er for Abraham og Sara? Så laver de sammen løgn igen eller er det overhovedet løgn? Og hvorfor går det Abraham godt, når han undlader at fortælle sandheden? Ungdomskonsulent Peter Rahbek er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Bedste – nej jeg mener værste og mest groteske kapitel i måske hele Bibelen. Der er simpelthen ikke ende på de mærkelige og frygtelige ting, der sker her. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvem er de tre mænd, som kommer besøg, og må Abraham godt forhandle på den måde med Gud? Og ændrer Gud virkeligt sin mening her eller er det spil for galleriet? Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Nu bliver det markant nemmere at sige deres navne, da både Abram og Saraj får nyt navn, men hvad betyder de? Og hvorfor skal så mange omskæres? Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Saraj forsøger at fixe problemerne, men gør dem bare større. Vi undrer os over, hvorfor Saraj derefter giver Abram skylden, og hvordan Hagar kan acceptere, at Gud slet ikke fjerner hendes lidelse. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så skal der laves pagt mellem Gud og Abram, men hvad sker der for den flyvende ovn og fakkel – der går helt Harry Potter i den. Gymnasielærer Maria Elmholdt er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor drager Abram i krig, og hvor al verden kommer præsten Melkisedek fra? Er han præst i Sodoma? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så er der ballade på hjemmefronten, men vi er lidt forvirrede, om det er hyrderne eller præsterne, der ikke kan finde ud af det med hinanden. Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Så er Abram på scene, og skal ud og rejse, men hvorfor skal Lot med? Og hvad kan vi lære af Abram, og hvad skal vi overhovedet ikke efterligne? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor må de ikke bygge et tårn i Babel, og er Gud ikke lige lovlig arrogant i sin måde at behandle menneskerne i Babel på? Sognepræst Kristoffer Simonsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor har Gud brug for at blive mindet om noget, og hvad sker der for, at Noa pludselig drikker sig fuld og smider tøjet. Og hvorfor får Kam så voldsom skæld ud? Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi laver et lille tidsskema over arkens jordomrejse. Vi undrer os over både duer og ravne, og ærgrer os over, at det onde alligevel kom med i arken. Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal have bygget arken, som har nogle spændende mål. Derudover undrer vi os over de rene dyr og Metusalems alder. Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvorfor er vi så meget oppe at køre over slægtstavlerne, og hvem i alverden er gudssønnerne i kapitel 6? Og må Gud godt fortryde noget? Pædagogmedhjælper Janni Plougmann er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Konsekvenserne af syndefaldet buldrer afsted. Men hvorfor tog Gud imod Abels offer og ikke Kains. Og hvad vil det sige, at vi skal herske over synden? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Der er ikke den store jubel over, hvad Adam og Eva har gang i – og hvilke konsekvenser det får for os. Men hvorfor i alverden skabte Gud overhovedet muligheden for spise af træet, og hvorfor er der en slangen? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

En hjælper? Skal kvinden være en hjælper for manden? Hvad skal vi bruge det til? Og hvad siger Bibelen egentligt om ægteskabet? Lyt med, når vi tager fat i 1. Mosebog kap. 2, 4-25. 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi stikker hånden i hvepsereden og taler om forholdet mellem mænd og kvinder. Vi tager også fat i, hvad i alverden det betyder, at vi er sat til at herske over jorden? 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Skal vi forstå skabelsen bogstaveligt eller billedligt? Hvor lang tid brugte Gud på at skabe, og hvem har vi fået denne fortælling fra? Der er mange spørgsmål til. 1. Mosebog kap. 1, 1-27. 3K studerende Maibritt Løwendahl er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Forfatteren påstår, at han har fattet sig i korthed? 13 kapitler er ikke kort! Men gode vers med gode råd til, hvordan vi skal leve med Jesus. Tidl. landsleder i IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Skal vi bé om mere forfølgelse eller hvad? Og hvad vil det sige, at Gud opdrager os? Og har vi glemt, at Gud også er en fortærende ild? Tidl. landsleder IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Snakken bevæger sig både over i, hvilken rolle troen spiller, når Gud handler? Og har Gud udvalgt nogle specielt til frelse? Og hvorfor bliver Moses reddet, fordi han var dejlig? Tidl. landsleder IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Hvad er tro egentligt for noget, og hvorfor siger Brevet til Hebræerne, at det har noget med, det man gør, at gøre. Og hvorfor er Sara nævnt som et trosvidne? Tidl. landsleder i IMU Tonny Dall Sørensen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi skal videre med Brevet til Hebræerne kap. 10 og dykker bl.a. ned i et fantastisk billedsprog. Derudover skal vi have fat i nogle vanskelige vers, hvor forfatteren taler om, at synd kan fremkalde forfærdelig dom. Hvad er meningen? Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Sker der ofringer i Sdr. Felding IMU? Har de misforstået, hvad Brevet til Hebræerne kap. 10 går ud på? Og hvad betyder "en gang for alle" egentligt? Få svarene i dette afsnit af Bibelsnak. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi får en flot beskrivelse af, hvordan templet er indrettet. Kapitlet her er spækket med vanvittige billeder: Jesus der bærer sit eget blod rundt, og tanken om, at Jesu testamente skal læses højt. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vi er nået til hovedpointen i Brevet til Hebræerne iflg. forfatteren selv. Det har noget med den der ypperstepræst at gøre, et skygge-tempel og om hvordan loven nu pludselig skal til at spille en ny rollle. Gymnasieelev Andreas Villumsen er gæst og Andreas Engedal Bøge er vært.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 7 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 6 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 5 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 4 med Joakim Hjorth, der er livsudforsker og bor i Aarhus.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 3 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 2 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Brevet til Hebræerne kap. 1 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 5 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 4 med teologistuderende Søren Rønn.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 3 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 2, 18-29 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 2, 1-17 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Johannes' Første Brev kap. 1 med David Kristoffersen, der er musikstuderende ved Aalborg Universitet.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 28 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 27, 32-66 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 27, 1-31 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 26, 47-75 med Daniel Præstholm, der er ungdomskonsulent i IMU.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 26, 1-46 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 25 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 24 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 23 med Lukas Ingemansen, der går på Børkop Højskole.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 22 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 21 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 20 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 19 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 18 med Maria Viftrup Cramer, der er designstuderende i Kolding.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Lukasevangeliet kap. 1, 57-80 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Lukasevangeliet kap. 2, 1-21 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Esajas' Bog kap. 11 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Esajas' Bog kap. 8,23 - 9,6 med ungdomskonsulent Jim Pfrogner.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 17 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 16 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 15 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 14 med gymnasieelev Malene Fredensborg fra Billund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 13 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 12 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 11 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 10 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 9 med teologistuderende Michael Nygaard.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 8 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 7 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 6 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 5 med teolog Robert Svendsen.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 4 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 3 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 2 med Peter Højlund.

Vært Andreas Engedal Bøge bibelsnakker om Matthæusevangeliet kap. 1 med Peter Højlund.