Lovsangsskolen

Lovsangsskolen

En podcast til dig, der er vild med lovsang. De tre værter tager temperaturen på lovsangskulturen og går dybt i dilemmaer om tro, følelser, fællesskab, ledelse og meget mere.

Lovsang er mere end ord og melodier

Lovsangen har en central plads i det kristne fællesskab. Der følger derfor et ansvar med i valget af sange og formidlingen af budskabet. Toneart, tempo, musikernes evner, stilistiske valg og udtryk har indvirkning på den historie, musikken fortæller. En lovsangsleder skal både kende musikkens effekter og virkemidler og være god til at kommunikere med menighed og musikere. Det kræver god udrustning - og det er netop det, vi ønsker at give.

Lovsangsskolen vælter rundt i forskellige former for improvisering: Vi ser nærmere på spontan lovsang i nærværende afsnit. Hvad er op og ned i den – for mange – lidt anderledes måde at sætte lovsangen op på? Vi kigger fx nærmere på en gruppe af musikkere, som udgiver musik under TRIBL – særligt Maverick City. Lad os bare sige det som det er: Vi er ret begejstrede, og finder deres nye udtryk både forfriskende og tiltrængt!

Velkommen ind i 2021! I dette afsnit arbejder vi med lovsangsledelse og ser lidt på de forskellige muligheder, der er for god lovsangsledelse. Vi har selvfølgelig en fabelagtig quiz, og så er det i dette afsnit, du har mulighed for at blive klogere på nøgle-instrumenter og -lyde i moderne lovsang. Såååå, læn dig tilbage, ta' en stor kop kaffe og lyt til dette afsnit af Lovsangsskolen!

Slå ande-mave med Lovsangsskolen! Vi kigger tilbage på lovsangens tyve-tyve og smager på de bedste produktioner og taler om tendenser fra året – nogle tendenser opmuntrer, mens andre bekymrer. Der males med rød-hvide farver og fokuseres både på Danmark og et sted på den anden side af Atlanten. David tager sin spåkone-kjole på og giver sine bud på, hvad vi kan forvente af det kommende år, mens Michael giver guldkorn i en snak om den profetiske nådegave. Vi popper pagnen og glæder os til at tage dig med til nytårskur!

Julen er over os, og derfor skal du hverken snydes for nye jule-lækkerier eller en jule-quiz! Julen er også tiden, hvor ganske glimrende (og almindelige) danskere støder på julesange i tide og utide – nogle med stærkere budskab end andre. De stærke af dem tager vi særligt fat på, for hvordan mærker ord os egentlig? Du kan se frem til prædikener fra højre og venstre, voldsomme vibes fra Jakobs Brev og glæde dig til at høre Nicolais portræt af en dame, der hedder Gertrud.

LOVSANG TIL ALLE! KOM OG FÅ! LOVSANG TIL ALLEEEE! Lovsangsskolen bevæger sig på kanten af naturens love. Kan det overhovedet lade sig gøre? Er det muligt at lede og lave lovsang for alle? Får værterne nogensinde svaret rigtigt på quizzerne? Har Michael fået kat? Der er mange spørgsmål at besvare i dagens episode, hvor der også er plads til et splinternyt segment, som er DIT segment – lytternes segment. Glæd dig til fabelagtige indspark fra formidable lyttere, som vælter værterne helt og aldeles omkuld.

"Eeeey, hvor synger jeg falsk i aften ..." eller "HEEEP! Se lige mig. Sikke en lyd, der kommer ud af migmigmigmigmig!" Hvis du har stået på en scene, så kender du formentlig alt til, hvordan hovmod og mismod flakker omkring som flagermus i en drypstenshule. Et billede, vi alle kan relatere til. Ironi kan forekomme. Episode 5 lyder måske på ydersiden mest til at appellere til musikeren eller lovsangslederen, som hopper op på store scener, men næææh nej. Én ting er, hvad lovsangslederen tænker. Noget andet er, hvad menigheden tænker. Måske en god omgang boller i karry kan løsne spændingerne op ...

ANANAS ALERT! Lovsangsskolen drikker selvplukket frugtjuice og dykker ned i danske lovsange – og det største stykke ananas sluges, når værterne går på rov i nye sange fra lovsangsbandet PåVej. Episoden kredser i sin helhed om nye, danske lovsange, og sprognørden får stillet sin trang, når ord og billeder analyseres på både dansk, engelsk og hjort-sk, mens værterne sætter pegefingrene ned på, hvor den moderne, danske lovsangsskat står stærkest og svagest i 2020.

Lovsangsskolen svælger i kritik – og ros! Ét af lovsangsmusikkens største kritikpunkter kredser om musikalsk ensartethed: "Hvorfor lyder al lovsang ens? Vi har brug for en musikalsk revolution!" Konstruktiv kritik er godt – credit er måske endnu bedre, men hvad stiller vi op, når vi modtager ros i vores tjeneste? Hvordan "giver vi æren videre" til Ham, der egentlig fortjener den? Episode 3 indeholder også trance-lignende tricks fra David, en bitter Nicolai og højstemte toner fra Michael.

Elsker, elsker ikke, elsker, elsker ikke ... åh, følelser. Det bedste og det værste; de tunge sten og de lette spring. Lovsangsskolen tager et hovedspring ned i følelserne. Denne episode tager dig desuden med til fest på ungdommens højborg hos Hillsong Young & Free, og dagen derpå dykker vi en tur ned i Nicolai's gamle musikhistorie-opgave. Michael er ligeså gået over historien med dagens quiz, og David forsøger at hænge på så godt, han kan.

Kom ind! Lovsangsskolen er en spritny podcast til dig, der er vild med lovsang. Undervejs i dette afsnit kan du lære værterne Nicolai Sørensen, Michael Nygaard og David Kristoffersen bedre at kende, og de vil tage dig gennem en række interessante emner allerede fra første færd. Trives lovsang bedst i et enmands-univers? Har Elevation Worship overtaget CCM-tronen? Kan jeg i virkeligheden sagtens leve uden et fællesskab? …og meget, meget mere.