Snak tro med Mette

Den enkelte kristne har sine egne tanker og oplevelser med troen og livet med Jesus, og de ord, vi bruger om det, er ikke altid de samme som dem, vi hører fra en talerstol. Hverdagens ord og tanker får plads her, hvor Mette snakker med almindelige kristne om hverdagstro. Samtalen tager udgangspunkt i et emne, og derfra får samtalen lov til at udvikle sig med omveje og afstikkere, sådan som samtaler ofte gør. Nyt afsnit en gang i måneden.

Gud er ikke en curlingforælder, men måske er der lidt løvemor i ham. I dette afsnit handler det om billedet af Gud som min far. Det er et gudsbillede som blandt kristne er meget brugt og elsket, men hvordan spiller forholdet til vores jordiske fædre sammen med billedet af Gud som far? Mette er taget hjem til sin jordiske far, Jesper Hornstrup, for at snakke om emnet.

Hvorfor går vi i kirke? Jeg har ofte fået spørgsmålet, om jeg går i kirke hver søndag, når jeg nu er kristen. Til det må jeg skyldigt svare: "Nej, det gør jeg ikke, men ofte". Der er ikke nogen regler, der siger, at vi skal gå i kirke for at være kristne, men hvorfor gør vi det så? Mette snakker i dette afsnit med tidligere graver og kirketjener Edvard Høst om forholdet til at gå i kirke.

“At vide sig elsket af Gud og vide at han har omsorg for os, det har betydet meget for os livet igennem”. Overskriften for denne episode er ‘Tro i det lange løb’. Mette er taget til Rinkenæs, hvor hun besøger Poul Pedersen til en snak om at leve et liv med kristentroen som fundament. Det handler blandt andet om tillid, relationer, trosstyrkende videnskab og meget mere.

Hvad er frihed i Kristus? Det spørgsmål er udgangspunkt, når Mette snakker med Hanne Kristesen om tro og liv. Samtalen kommer blandt andet forbi kriser, kanoture, om manglende evne til at forstå, selvrealisering, fællesskaber, mission, middelmådighed og at jeg er i Herrens hænder i alt, som med mig sker.

Mette tager en snak med Kennet Rasmussen om bøn. Snakken kommer både forbi det selv at bede og at blive bedt for. Hør blandt andet Kennet fortælle om sit møde med forbønnen i forbindelse med et alvorligt forløb med covid-19 i foråret 2020.